Pitanje časti između Đokovića i Nadala

Rafael Nadal, drugi na ATP listi u prethodna dva finala Grend Slema, na Vimbldonu i na Otvorenom prvenstvu SAD, poražen je od prvog reketa sveta, a od Đokovića je izgubio i u još četiri finalna meča na turnirima 2011. godine.

Iz toga razloga, meč u završnici turnira u Melburnu, nije obično tenisko finale.

Nova pobeda Đokovića zadala bi veliki psihološki udarac Nadalu iako on čini sve što je u njegovoj moći da se odbrani od svake vrste pritisaka, ponavljajući da je veoma zadovoljan onim što je do sada postigao na turniru.

Ako izgubi, postaće i prvi teniser koji je tri puta za redom gubio u finalu Gren slem turnira.

POGLEDAJ VIDEO: Novak Đoković - Endi Marej 3:2

Ako srpski teniser pobedi, borba glavnih šefova na vrhu liste zajedno sa Švajcarcem Rožerom Federerom (br.3) i Britancem Endijem Marejem (br.4) mogla bi ovako da izgleda - Federer ne može da pobedi Nadala, Nadal ne može (više) da pobedi Đokovića, Federer može povremeno da pobedi Đokovića, Marej može da pobedi svu trojicu, ali uglavnom gubi mečeve.

Bez obzira na ovu pomalo grubu skicu, kako ocenjuje Frans pres, ako Novak Đoković osvoji i treću titulu u Australiji (nakon 2008. I 2011.) on će time i definitivno uklesati svoje ime među velikane u svetu tenisa.

Beta

Pogledajte još