Danci ne brinu za bezbednost u Areni

Levo krilo reprezentacije Danske Anders Egert Jensen kazao je da će meč protiv Srbije predstavljati "najveće rukometno iskustvo u njegovoj karijeri".

"Gledao sam meč polufinala između Srbije i Hrvatske i bio sam oduševljen atmosferom kao neko malo dete. Složio sam se sa Kasperom Sondergardom i Boom Spelerbergom da bi više voleli da sa Srbijom igramo finale. Ne zato što su bolji za nas, već što bi tako dobili najveće rukometno iskustvo u karijerama. Biće ludo", kazao je Egert danskim medijima.

POGLEDAJ VIDEO: Srbija - Hrvatska 26:22

Egert je dodao da će "utakmica biti veličanstvena".

Danski golman Niklas Landin kazao je da se ne brine za sigurnost u Beogradskoj areni.

"Kada sam čuo šta se desilo sa (Žarkom) Šešumom, pomislio sam 'koji psihopata može tako nešto da uradi'. Nismo nervozni jer ima toliko pripadnika bezbednosti. Kapiram da se ovaj incident dogodio isključivo jer su igrali Srbija i Hrvatska, jer te dve države imaju težak period sukoba iza sebe", kazao je Landin.

Šešum je u polufinalnom meču Srbije i Hrvatske pogođen upaljačem u oko, zbog čega se nalazi u bolnici i neće nastupiti u finalnom meču.

(old_image)

Desno krilo Danske Hans Lindberg rekao je da nikada nije video sličnu atmosferu na rukometnoj utakmici.

"Atmosfera u Areni je neverovatna. Dosta nas igra u Nemačkoj, gde na rukometne utakmice dolazi skoro 20.000 navijača, ali ne može da se poredi. Ovde publika nosi svoj tim, pritiska sudije i protivničke igrače", rekao je Lindberg.

Selektor Ulrik Vilbek takođe je istakao da nije zabrinut za bezbednost.

"Organizacija prvenstva je fenomenalna, mere obezbeđenja su ogromne i neće biti nikakvih problema. Fokusiramo se samo na utakmicu, osećamo se bezbedno i nisam uopšte zabrinut", rekao je Vilbek.

Finale Evropskog prvenstva u rukometu u kome se sastaju Srbija i Danska igra se danas od 17.00 u Beogradskoj areni.

Pogledajte još