Vuković: Neki idiot nas je možda koštao zlata

0

BEOGRAD, 29. januara 2012. (Beta) – Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je da je njegovoj ekipi u nedelju uveče finalu Evropskog prvenstva protiv Danske mnogo nedostajao povredjeni Žarko Šešum.

BEOGRAD, 29. januara 2012. (Beta) – Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je da je njegovoj ekipi u nedelju uveče finalu Evropskog prvenstva protiv Danske mnogo nedostajao povredjeni Žarko Šešum.

„Mnogo nam je falio Šešum, ali pošto smo ga sami povredili – bravo. Neki idiot nas je možda koštao zlata, a dobro smo i prošli kako sam mislio da će da bude“, rekao je Vuković novinarima u Beogradskoj areni posle poraza 21:19.

Šešum nije igrao u finalu pošto ga je u polufinalnom duelu sa Hrvatskom neko od navijača pogodio upaljačem u oko.

„Momci su bili fizički i emotivno mrtvi posle duela sa Hrvatskom. Taj meč je za nas bio finale. Večeras smo izgoreli i nismo imali rešenja u napadu“, kazao je Vuković.

On je istakao da „ovakve utakmice dobija suvi kvalitet“ i da je taj kvalitet na strani Danaca.

„Do sada smo imali skup pojedinaca, a ovde smo napravili tim i to nas je dovelo do medalje. Iskreno po rejtingu nismo medju dve-tri najbolje reprezentacije, ali posebno mi je milo što je na ovom prvenstvu dominirala škola sa ovih prostora“, kazao je Vuković.

Reprezentacija Srbije u aprilu će učestvovati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Londonu, a Vuković je rekao da će sada „dobro da se odmori i razmisli šta dalje“.

„Ima mnogo stvari koje mi se nisu svidele, bez obzira na rezultat. Ipak, ima i mnogo razloga da slavimo“, dodao je on.

Pored rukometaša koji su večeras postali vicešampioni Evrope, srpski vaterpolisti osvojili su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu, a teniser Novak Djoković Otvoreno prvenstvo Australije.

„Daj Bože da nam je zemlja tu gde je sport. Danas smo srebrni i zlatni, a po bruto dohotku smo na 176. mestu“, kazao je Vuković.

On je čestitao Dancima na odličnom finalu i rekao da je bilo previše da ih Srbija dva puta pobedi na istom turniru.

Za srpske rukometaše Vuković je rekao da su postali šampioni samim plasmanom u finale.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.