Traje potraga za dve osobe

0

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je da se traga za dve osobe za koje se pretpostavlja da su stradale u visokim smetovima i da se ta potraga teško odvija.

BEOGRAD, 30. januara 2012. (Beta) – Reč je o potrazi za stanovnikom Medvedje i stanovnikom Suvobora, a pretpostavlja se da su stradali, rekao je Marić agenciji Beta.

Meštani sela Srezojevci, na padinama Suvobora, od četvrtka, 26. januara, tragaju za Milutinom Nikolićem (75), koji je nestao dan pre, kada je počelo snežno nevreme na tom području i njegovi sinovi su našli otključanu kuću gde su bile upaljene sijalice.

Marić je naveo da smrt tri osobe iz opštine Valjevo nije direktno povezana s nepovoljnom vremenskom situacijom, odnosno niskim temperaturama i viskom smetovima.

On je istakao da je od Božića do danas 50 ljudi spaseno od smetova i apelovao na domaćinstva u udaljenim selima da na izlaze iz kuća, a da se za pomoć u snadbevanju namirnicam i lekovima obraćaju Štabovima za vanredne situacije i vatrogascima na broj telefona 93.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.