Izmene u brojevima hitnih službi

0

Primena izmenjenih telefonskih brojeva za hitne intervencije i službe pomoći, kojima je ispred dosadašnjih brojeva dodata cifra jedan, trebalo bi u Srbiji da počne od maja ove godine, rečeno je u ponedeljak u Republičkoj agenciji za elektronske komunikacije (RATEL).

BEOGRAD, 30. januara 2012. (Beta) – Trenutno gradjani mogu da koriste stare brojeve tih službi, ali i brojeve sa dodatom cifrom jedan odnosno policiju mogu pozvati i na 192, vatrogasce na 193, a Hitnu pomoć na 194.

Direktor RATEL-a Milan Janković rekao je na konferenciji za novinare da bi od maja, zbog primene Novog plana numeracije uskladjenog sa evropskim propisima, gradjani trebalo te službe da zovu isključivo na nove brojeve sa cifrom jedan.

Novi brojevi će se od tada koristiti i za Vojnu hitnu pomoć koja će se odazivati na broj 1976, Služba za obaveštavanje i uzbunjivanje na 1985, Pomoć na putu na 1987 i Vojna policija na 19860.

Janković je istakao da je predvidjen prelazni rok od godinu dana za primenu novih brojeva i da taj rok može biti produžen ukoliko se oceni da gradjani nisu dovoljno informisani.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.