Udovičić: Mala Srbija pokazala koliko je velika!

Vaterpolo reprezentacija Srbije vratila se danas sa Evropskog prvenstva iz Ajndhovena, gde je osvojila zlatnu medalju.

"Ovo je velika pobeda za Srbiju. Juče smo imali tri finala. Pokazali smo koliko je mala Srbija velika", rekao je Udovičić novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" i zahvalio se saigračima, treneru, stručnom štabu i svima koji su navijali.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU:
Srbija je prvak Evrope u vaterpolu

Vaterpolisti Srbije juče su osvojili zlatnu medalju na EP, Novak Đoković je odbranio titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, a rukometaši su osvojili srebrnu medalju na EP u Beogradu.

Selektor Dejan Udovičić takođe se zahvalio svima koji su pomogli.

"Hvala svima koji su pomogli da posle 2006. godine ponovo budemo prvi u Evropi. Hvala navijačima, saradnicima. Hvala momci - svaka čast", rekao je Udovičić.

Golman reprezentacije Slobodan Soro istakao je da vaterpolisti uvek imaju pritisak kada idu na neko takmičenje.

(old_image)

"Razmazili smo publiku. Imamo obavezu da pobeđujemo. Na ovom Evropskom prvenstvu je bilo teško, naročito zbog grupe u kojoj smo igrali. Bilo je interesantno. Mislim da smo pokazali najviše od svih i da smo zasluženo osvojili zlatnu medalju", rekao je Soro.

POGLEDAJ VIDEO:
Srbija je prvak Evrope u vaterpolu

Reprezentativac Srbije Živko Gocić objasnio je da vaterpolisti u svaku utakmicu ulaze "najiskrenije".

"Tako je bilo uvek, tako je i sada. Nadam se da ćemo imati uspeha i za nekoliko meseci na Olimpijskim igrama u Londonu", rekao je Gocić.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović objasnio je da je Evropsko prvenstvo u Ajndhovenu bilo kontrolno takmičenje za Olimpijske igre i nije krio zadovoljstvo zbog uspeha koji je u Holandiji ostvaren.

Vaterpolisti Srbije su na poslednjih 16 takmičenja (olimpijske igre, evropska i svetka prvenstva, kao i svetska liga) osvojili 15 medalja, od kojih su 10 bile zlatne.

Beta

Pogledajte još