Beograđani dočekali šampione! (FOTO)

Vaterpolisti su juče u Ajndhovenu osvojili titulu evropskog prvaka, dok su rukometaši postali vicešampioni na EP u Beogradu.

Pozdravljeni velikim aplauzom, na terasu Skupštine grada prvo su izašli rukometaši, a zatim vaterpolisti.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU: Srbija je prvak Evrope u vaterpolu

Najbolji golman Evropskog prvenstva u rukometu Darko Stanić dočekan je velikim ovacijama.

"Stvarno ne znam čime sam ovo sve zaslužio. Hvala vam od srca. Zahvaljujem se u ime u rukometaša. Ne bismo uspeli bez vas. Mi smo ostvarili naše snove, nadam se da smo vas bar malo usrećili"
, rekao je Stanić.

POGLEDAJ VIDEO: Novak Đoković - Rafael Nadal 3:2

Kapiten rukometaša i najbolji igrač EP Momir Ilić istakao je da je publika bila ta koja je podržavala ekipu sve vreme, a zatim je pokušao da zagreje građane koji su došli na minus devet Celsijusa navijačkim sloganom "ko ne skače Srbin nije".

Selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Udovičić ocenio je da je uspeh ekipe i uspeh svih koji su je podržavali i dodao da želi da se nađe na terasi Skupštine grada 13. avgusta posle Olimpijskih igara u Londonu.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU: Srbija osvojila srebrnu medalju

Kapiten vaterpolista Vanja Udovičić zahvalio je svima koji su došli po hladnom vremenu i koji su podržavali reprezentaciju poslednjih 15 dana.

"Čestitam ovim zlatnim momcima, bez obzira što ste srebrni. Čestitam najboljem teniseru Srbije. Nadam se da ćemo za šest meseci proslaviti još jednu medalju", rekao je Udovičić.

Beta

Pogledajte još