Bjela "izgubio" regionalnu trku protiv Dragojevića?

0

Posle ovog vikenda, film "Parada" Srđana Dragojevića prestigao je najuspešnije srpsko filmsko ostvarenje "Montevideo, Bog te video" – ukupnom gledanošću u regionu, saopštila je produkcijska kuće "Delirium Films".

Film „Parada“, koji se od prošle nedelje prikazuje i na teritoriji Federacije BiH, kao i već treći mesec u bioskopima Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne gore, dostigao je 520.000 gledalaca, javljaju iz produkcijske kuće filma „Parada“ – „Delirium Films“ upoređujući se tako sa hit-filmom „Montevideo, Bog te video“ reditelja Dragana Bjelogrlića.

Najveći rast gledanosti „Parada“ postiže u Hrvatskoj, gde je već tri nedelje na vrhu gledanosti i gde je broj gledalaca u bioskopima prešao cifru od 100.000, sa sasvim neizvesnim konačnim ishodom, jer gledanost raste iz nedelje u nedelju.

Mislim da je ovo veliki podsticaj za sve producente i autore u čitavom regionu, jer „Parada“ je „pokazna vežba“ da je samo međusobna saradnja put za sve države bivše Jugoslavije, kako na privrednom, tako i na kulturnom planu. Ovi čopori beslovesnih huligana i šovinista sa raznih strana neće zaustaviti logičan proces saradnje i povezivanja. Kada mi neko počne rečenicu argumentom „a oni su nama…“, ja kažem „a šta mislite, zašto se u Šibeniku na kartu za 'Paradu'“ čeka dva dana?! Hajde da gledamo pozitivne stvari, inače, ponovo ćemo ući u tu „vrtešku“ međusobne mržnje i optuživanja, koju sam ja u jednom svom prethodnom filmu nazvao „Drekavcem“ – rekao je reditelj „Parade“ Srđan Dragojević.

Koji ti se film više svideo – „Montevideo, Bog te video“ ili „Parada“?

SAZNAJ: Šta gledati od filmova u Bioskop Beograd?

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.