Registrovano preko 1.000 domena

0

BEOGRAD, 31. januara 2012. (Beta) – Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) objavio je u utorak da je za četiri dana, registrovano preko hiljadu ćiriličnog internet domena ".srb", a blizu 70.000 registrovanih ".rs" domena.

BEOGRAD, 31. januara 2012. (Beta) – Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) objavio je u utorak da je za četiri dana, registrovano preko hiljadu ćiriličnog internet domena „.srb“, a blizu 70.000 registrovanih „.rs“ domena.

Registracija nacionalnog ćiriličnog domena Srbije „.srb“ počela je 27. januara u podne i to je drugi internet domen na svetu na ćiriličnom pismu koji je moguće registrovati.

RNIDS u saopštenju navodi da će u prvih šest meseci pravo registracije „.srb“ domena imati samo vlasnici postojećih ili novoregistrovanih „.rs“ domena i to po povlašćenoj ceni.

Nakon tog perioda, kako se naglašva, ćiriličke domene moći će da registruje svako ko želi.

„Nacionalni internet domen je oznaka teritorijalne pripadnosti i kao takav izuzetno je bitan za definisanje internet identiteta svih koji žive i rade u Srbiji“, navodi se u saopštenju RNIDS-a.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.