Bus-plus na minusu VIDEO: Digitalizacija šupljih i ledenih autobusa

“Bus plus” sistem bi trebalo da proradi od 1. februara, ali redovi su nepregledni. Neki građani su danas ispred Beograđanke u red stali još u 6 sati ujutro.


Napiši: Na -6 stepeni grupa glupih i naivnih čeka u redu...

Čekali su u redu, naravno oni koji nemaju za taksi, za mini-bus, oni koje ne voze službena kola i oni koji o svemu ovome nisu ni odlučivali. Ali moraju da čekaju.

Da se malo ugrejemo pre nego uđemo u ledeni bus

Dosadašnje povlastice sa januarskim markicama važiće do 15. februara za starije od 65 godina, dok će Beograđani koji dobiju broj sa zakazanim terminom za personalizovane karice moći će da se voze besplatno do 5. februara.

Na svim prodajnim mestima je i juče bio haos, a najgore je bilo u Beograđanki, gde je oko podne u redovima čekalo na hiljade putnika. Pritom, malo ko zapravo razume šta treba da radi i kako će sve funkcionisati.

Zanimljivo je stati ispred kioska gde se prodaju Bus plus kartice i slušati kako građani, pogotovo oni stariji, izgovaraju: "Dajte mi onu neper...., nepreso..., ma onu bez slike".

"Svi Beograđani na 800 prodajnih mesta mogu da kupe papirnu nepersonalizovanu kartu, koja košta 40 dinara, važi tri meseca i mogu uplatiti do 600 dinara, kako bi premostili period dok ne dobiju svoju personalizovanu karticu", rekla je portparol "Bus plus" sistema Gordana Perović

U "Bus plusu" su naveli da će zbog konstantnih gužvi biti uvedena podela brojeva, koji će biti deljeni na svih 56 prodajnih mesta, dok će u Beograđanki broj šaltera biti dupliran.

Nadležni "Organi", oni koji su odlučili da se bez ove moderne digitalizacije ne može obavljati gradski saobraćaj, trebalo je prvo da provere koliko autobusa nema grejanje i šta sve na njima treba popraviti. Ali, oni se, verovatno, gradskim prevozom i ne voze. Osim promotivno, uz kamere i pred izbore.

Pogledajte još