Top 10 načina da se ugrejete na ovom minusu

0

Srbiju je zahvatio ledeni talas, takav da prosto ne poželiš da izađeš iz toplog kreveta. Nažalost, mnogi od nas ne mogu sebi da priušte takav luksuz. Evo predloga portala Nadlanu.com kako da doskočite hladnoći!

  1. Redovno kretenje -Teretana, aerobik, pilates, bez obzira na koje vežbe idete ne odustaje.Znamo nije lako doći do teretane na -10 stepeni, ali će se trud isplatiti.Kretanje zagreva mišiće,a do kraja treninga će vam sasvim sigurno biti toplo.
  2. Napunite džezvu – Zimi retko šta više prija od šolje toplog čaja sa medom, zato neka ti čajnik uvek bude pri ruci.Možeš da pripremiš i toplu čokoladu..ili možda kuvano vino.Zagrejaće ti grlo, prste i dušu..
  3. Ugrej mišiće i zglobove- toplota umiruje bol u mišićima.Ako su ti umorne noge ili te bole zglobovi navuci grejače, a ako baš želiš da ugodiš sebi, nekako prevari partnera da te izmasira sa toplim uljem za masažu( mi ti preporučujemo eukaliptus)
  4. Napari kožu– parno kupatilo ili sauna-izaberi!Nemaš „vremena“ za to, onda može i kućna varijanta: kada napunjena toplom vodom i omiljena so za kupanje.
  5. Bunda glavu čuva i ne samo bunda.. šalovi i marame štite vrat, a kape i kačketi čuvaju glavu i sprečavaju gubitak od čak 30% telesne toplote koja se gubi ako glava nije pokrivena. Grejači za uši su super fora a ima ih u raznim bojama.I najbitinije, oblačite se slojevito!
  6. Pripremaj adekvatnu hranu – supe i čorbe obavezno.Odaberi povrće koje je dostupno i zdravo: krompir, bundeva, karfiol …
  7. Spavaj u toplim čarapama-možda i nije baš seksi, ali koga je briga kad je napolju minus beskonačno.Neke osobe sa slabijom perifernom cirkulacijom, često ne mogu da zaspe ako su im stopala hladna. Ako i ti spadaš u tu grupu, ne oklevaj nego tople čarape na noge, pa u krevet.
  8. Ugrej se u nečijem zagrljaju – fizika na delu:kada jedno hladno telo dođe u kontakt sa nekim toplim telom, deo toplote će se sa toplijeg tela prebaciti na hladnije. Šta reći…
  9. Družite se sa dragim osobama-Jedno istraživanje sa Univerziteta u Torontu je pokazalo da osobe koje razmišljaju o samoći i odvojenosti fizički osećaju nižu temperaturu od onih koje razmišljaju o druženju sa dragim ljudima. Okupite prijatelje, posvetite se aktivnostima koje volite i zagrlite drage osobe da zajedno lakše pobedite hladnoću
  10. I naravno – SEKS: Najbrži način zagrevanja bez toplih čarapa, čajeva, tople kupke…

Šapni nam koji je tvoj omiljeni način da podigneš telesnu temepraturu?

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.