Top 10 načina da se ugrejete na ovom minusu

  1. Redovno kretenje -Teretana, aerobik, pilates, bez obzira na koje vežbe idete ne odustaje.Znamo nije lako doći do teretane na -10 stepeni, ali će se trud isplatiti.Kretanje zagreva mišiće,a do kraja treninga će vam sasvim sigurno biti toplo.
  2. Napunite džezvu - Zimi retko šta više prija od šolje toplog čaja sa medom, zato neka ti čajnik uvek bude pri ruci.Možeš da pripremiš i toplu čokoladu..ili možda kuvano vino.Zagrejaće ti grlo, prste i dušu..
  3. Ugrej mišiće i zglobove- toplota umiruje bol u mišićima.Ako su ti umorne noge ili te bole zglobovi navuci grejače, a ako baš želiš da ugodiš sebi, nekako prevari partnera da te izmasira sa toplim uljem za masažu( mi ti preporučujemo eukaliptus)
  4. Napari kožu- parno kupatilo ili sauna-izaberi!Nemaš "vremena" za to, onda može i kućna varijanta: kada napunjena toplom vodom i omiljena so za kupanje.
  5. Bunda glavu čuva - i ne samo bunda.. šalovi i marame štite vrat, a kape i kačketi čuvaju glavu i sprečavaju gubitak od čak 30% telesne toplote koja se gubi ako glava nije pokrivena. Grejači za uši su super fora a ima ih u raznim bojama.I najbitinije, oblačite se slojevito!
  6. Pripremaj adekvatnu hranu - supe i čorbe obavezno.Odaberi povrće koje je dostupno i zdravo: krompir, bundeva, karfiol ...
  7. Spavaj u toplim čarapama-možda i nije baš seksi, ali koga je briga kad je napolju minus beskonačno.Neke osobe sa slabijom perifernom cirkulacijom, često ne mogu da zaspe ako su im stopala hladna. Ako i ti spadaš u tu grupu, ne oklevaj nego tople čarape na noge, pa u krevet.
  8. Ugrej se u nečijem zagrljaju - fizika na delu:kada jedno hladno telo dođe u kontakt sa nekim toplim telom, deo toplote će se sa toplijeg tela prebaciti na hladnije. Šta reći...
  9. Družite se sa dragim osobama-Jedno istraživanje sa Univerziteta u Torontu je pokazalo da osobe koje razmišljaju o samoći i odvojenosti fizički osećaju nižu temperaturu od onih koje razmišljaju o druženju sa dragim ljudima. Okupite prijatelje, posvetite se aktivnostima koje volite i zagrlite drage osobe da zajedno lakše pobedite hladnoću
  10. I naravno - SEKS: Najbrži način zagrevanja bez toplih čarapa, čajeva, tople kupke...

Šapni nam koji je tvoj omiljeni način da podigneš telesnu temepraturu?

Pogledajte još