Jug Radivojević predsednik žirija na Danima komedije

JAGODINA, 31. januara 2012. (Beta) - Predsednik žirija 41. festivala "Dani komedije" u Jagodini biće reditelj Jug Radivojević, a članovi Dara Džokić i Dragiša Milojković, saopštio je u utorak Upravni odbor festivala.

U festivalski program od 20. do 27. marta uvrštene su predstave "Kumovi" beogradskog Zvezdara teatra, "Svojta" pozorišta "Boško Buha" takodje iz Beograda, "Komedija zabune" Narodnog pozorišta iz Subotice i "Ožalošćena porodica" Narodnog pozorišta u Nišu.

Na repertoaru su i "Urnebesna tragedija" Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, "Sedam i po" u koprodukciji beogradskog Ateljea 212, Novosadskog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Banjaluke, kao i predstava "Dobri ujkica" Ustanove kulture "Vuk Karadžić" iz Beograda.

Na festivalu će biti predstavljena i knjiga profesora istorije iz Jagodine Ninoslava Stanojlovića "Nušić i Jagodina" u izdanju Festivala "Dani komedije".

Knjiga govori o malo poznatim detaljima iz života Branislava Nušića i njegovim brojnim vezama s Jagodinom, a sadrži portrete 48 glumaca koji su tumačili Jovanču Micića, od Čiča Ilije Stanojevića do Milorada Mandića Mande.

Pogledajte još