Stabilizovati ekonomsku i političku situaciju

BEOGRAD, 31. januara 2012. (Beta) - Lider naprednjaka Tomislav Nikolić izjavio je u utorak da Srpska napredna stranka (SNS) smatra da je jedan od prioriteta Srbije što brže priključenje EU, ali i da je pre toga potrebno učiniti sve da se stabilizuju ekonomska i politička situacija u zemlji.

Kako je saopštila SNS, Nikolić je nakon razgovora sa izvršnim direktorom za Evropu i Centralnu Aziju u Evropskoj službi spoljnih poslova Miroslavom Lajčakom kazao da Srbija "sa najvišom stopom nezaposlenosti na Balkanu ne može da ostvari sav svoj potencijal".

"Srbija ne može ostvariti sav svoj potencijal sa najvišom stopom nezaposlenosti na Balkanu, sa fabrikama koje ne rade, poljoprivredom koja je zapostavljena, sa aktuelnim režimom koji nema ni plana ni programa kako da izvede zemlju iz krize, sa medijima koji su sve osim nezavisni i sa korupcijom, koja se uvukla u sve pore sistema", rekao je Nikolić.

Nikolić je ocenio da u Srbiji moraju da se primenjuju evropski standardi i pre nego zemlja postane članica EU "kako jednog dana kada budemo primljeni u Uniju, ne bismo zaostajali za razvijenim zemljama, već bili ravnopravan i poželjan partner".

"Potrebne su nam evropske vrednosti, evropski zakoni, a pre svega, da bi se Srbija dalje razvijala, nama su potrebni partneri i investitori iz Evrope, kako bismo mogli da stvaramo nova radna mesta i šansu za bolji život naših gradjana", ocenio je Nikolić.

Pogledajte još