Vuković: Napravili smo veliki rezultat!

Rukometaši Srbije u nedelju su u Beogradu postali vicešampioni Evrope.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU:
Srbija osvojila srebrnu medalju

"Još nisam stigao da sumiram utiske. Sigurno je da smo napravili veliki rezultat. Tražio sam podršku, jer sam znao da igračima treba vera u njih. Ne kažem da smo najbolja reprezentacija u Evropi, daleko od toga, ali napravili smo tim za respekt. Možemo biti ponosni", rekao je Vuković na završnoj konferenciji za novinare posle Evropskog prvenstva.

Prema njegovim rečima, ostaje žal što ekipa nije osvojila zlatnu medalju.

"Posle toliko godina bez medalje, mi smo napravili i više nego što smo očekivali. Šta dalje... Presrećan sam. Momci su plakali kada su se rastajali. To ranije nije bio slučaj. Bez timskog duha ne postoji šansa za velike rezultate. Sada imamo vremena za slavlje i da napunimo baterije za nove obaveze", rekao je Vuković.

(old_image)

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović ocenio je da je jedna faza u razvoju ovog sporta završena.

"Sada će sigurno biti lakše nego kada smo počinjali pre pet godina. Treba da obratimo pažnju na dve stvari, da se poštuju institucije Saveza i da pratimo šta se događa u Evropi. Ako tako bude neće izostati rezultat rukometašica na Svetskom prvenstvu 2013. i rukometaši će imati kontinuitet", rekao je Marjanović.

On je podsetio da je Evropska rukometna federacija (EHF) ocenila da je Evropsko prvenstvo u Srbiji bilo najbolje organizovano od svih.

"Bilo bi dobro kada bi uspeli da sada obezbedimo sebi bolje uslove za rad da dođemo do neke male Kuće rukometa", zaključio je Marjanović.

Beta

Pogledajte još