Čavić: Super se osećam, mogu i bolje

PEKING, 14. avgusta 2008. (Beta) - Srpski plivač Miloard Čavić, vlasnik novog olimpijskog rekorda, rekao je danas da se "super oseća" posle plasmana u polufinale trke na 100 metara leptir na Olimpijskim igrama u Pekingu i da veruje da može bolje.

"Ranije sam mislio da mogu da isplivam ispod 51 sekunde i to sam uradio. Super sam se osećao. Imao sam mnogo grešaka i znam da ću biti bolji u finalu", rekao je Čavić novinarima pošto je preplivao deonicu za 50,76 sekundi i postavio novi olimpijski rekord.

Polufinale je na programu u petak, a Čavić je kao jedinu ambiciju istakao plasman u finale, koje je na programu u subotu. "Sutra mi je važno samo da uđem u finale, nije bitno u kom vremenu. Mogu i osmi da budem. Bitno je sada samo da se odmorim i pripremim za polufinale i vidim šta će biti u finalu. Znam da mogu da popravim ovo vreme za bar 30 stotinki", objasnio je Čavić.

On je u kvalifikacionoj grupi bio sa američkim plivačem Majklom Felpsom, glavnim favoritom za zlato, koji u Pekingu želi da osvoji osam zlatnih medalja i tako uđe u istoriju.

"Ovo je prvi put da sam ga dobio u istoj grupi, ali mu je najbolje vreme brže od ovog, tako da mogu i dalje da razmišljam o tome", rekao je Čavić.

Pogledajte još