Miriše na cool: Crnogorski film "Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa" (FOTO/VIDEO)

Završen je prvi deo snimanja filma "Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa" dok će ostatak materijala biti snimljen tokom proleća. Očekuje se da će film biti gotov do kraja 2012. godine.

FOTO GALERIJA: Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa

Scenario za film "Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa", čiji su autori Nikola Vukčević i Milica Piletić, nastao je po motivima drame "Instant" Đorđa Milosavljevića (predstava "Instant seksualno vaspitanje" koju je po Milosavljevićevom tekstu režirao Jug Radivojević, dobila je Specijalnu nagradu na Sterijinom pozorju).

Pozorišnu verziju Milosavljevićevog teksta, pod naslovom "Instant seksualno vaspitanje", Vukčević je sa uspehom režirao 2009. godine za Gradsko pozorište Podgorica (finalista crnogorskog teatarskog Bijenala 2010) a ovaj scenario je svojevrsna nadogradnja priče iz predstave, sa nizom osobenosti urbanog duha Podgorice i Titograda.

Glumačku ekipu čine afirmisani glumci iz regiona ali i oni sasvim mladi koji su još uvek na Akademiji. U filmu, pored ostalih, igraju: Ana Sofrenović, Nebojša Glogovac, Emir Hadžihafisbegović, Momčilo Otašević, Branka Stanić, Branimir Popović...



Priča…

Ovo je priča o porodici i odrastanju... O mladim ljudima i njihovim intimnim istorijama... O vrednostima koje ne prolaze... Stanko (30), prvi put u životu treba da ubije čoveka. Istog dana, njegov mlađi brat Vojo (16) treba prvi put da vodi ljubav. Putevi dvojice braće će se istog dana ukrstiti nekoliko puta, na neobičan način. Ono što se u startu čini lakim/teškim, pokazaće svoju suprotnu stranu, a njihov bratski odnos će biti stavljen na probu...

Pogledajte još