Kalinić i Milovanović pokušali da pobegnu iz zatvora

Kako je saopšteno iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Kalinić i Milovanović su u ranim jutarnjim časovima u 5,30 pokušali bekstvo tako što su izašli iz svojih ćelija odvalivši vrata, savladali pripadnika službe obezbeđenja i iskočili kroz prozor u dvorište zatvora.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Obradović rekao je danas da Kalinić i Milovanović nisu imali nikakvu mogućnost da pobegnu.

Prema njegovim rečima, kako javljaju agencije, Kalinić i Milovanović su uspeli testericama da iseku deo rešetke pri dnu vrata ćelija i da se provuku ispod.
Obradović je rekao da su njih dvojica uspela da savladaju jednog pripadnika službe obezbeđenja i da ga vežu lisicama, potom su mu skunuli epolete koje su zalepili na svoje džempere.

Begunci su zatim iskočili kroz prozor u dvorište zatvora, što je primećeno iz kontrolnog centra Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, posle čega su efikasno interevenisali pripadnici Žandarmerije.

Žandarmerija je uz pripadnike obezbeđanja uspela da savlada pritvorenike i vrati ih u ćelije.

"Ovo je bio samo nepodoban pokušaj bekstva jer ne postoji mogućnost da izađu iz objekta", rekao je Obradović.

Sretka Kalinića i Željka Milovanovića očekuje višedecenijska robija, jer su obojica već osuđena na maksimalne kazne zatvora od po 40 godina za najteža krivična dela.

Kalinić je nedavnom odlukom Apelacionog suda, posle ponovljenog suđenja pravosnažno osuđen na 30 godina zatvora zbog učešta u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića.

Željko Milovanović je u Županijskom sudu u Zagrebu osuđen u odstustvu na 40 godina zatvora kao neposredni izvršilac ubistva vlasnika hrvatskog lista "Naciona" Iva Pukanića i njegovog saradnika Nika Franića 23. oktobra 2008. u Zagrebu.
Sudi mu se za isto delo i u Specijalnom sudu u Beogradu.

Pogledajte još