Šaćiri prelazi u Bajern na kraju sezone

Bazel u saopštenju nije naveo koliko će Bajern platiti za 20-godišnjeg reprezentativca Švajcarske, ali su mediji u zemlji objavili da će početna suma biti 13 miliona švajcarskih franaka (10,7 miliona evra).

Šaćiri je rođen u Gnjilanu, ali je njegova porodica kao dete emigrirala u Švajcarsku. Ovaj napadač je prošao omladinsku školu Bazela i prešao u prvi tim. Trenutno ima ugovor do kraja sezone 2014, a sa Bajernom je potpisao četvorogodišnji ugovor.

"Uprava Bazela nastavila je svoju praksu da ne sprečava odlazak svojih fudbalera u kvalitetnije lige ako su uslovi za igrača i klub odgovarajući za sve uključene strane"
, navodi se u saopštenju Bazela.

Očekivalo se da Šaćiri pređe u Bajern u zimskom prelaznom roku, ali se Bazel neočekivano plasirao u Top 16 fazu Lige šampiona, što je navelo klub da zadrži svoju prvu zvezdu.

Bazel 22. februara dočekuje Bajern u prvoj utakmici osmine finala. Klub je trenutno i prvi na tabeli prvenstva Švajcarske.

Šaćiri je 17 puta nastupao za selekciju svoje nove domovine i postigao je četiri gola. Na Svetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi ušao je u igru kao rezerva u finišu meča protiv Hondurasa (0:0).

Beta

Pogledajte još