Počinje TV serija "Montevideo, Bog te video"

TV serija "Montevideo, Bog te video" reditelja Dragana Bjelogrlića, rađena u produkciji firme Intermedia Network, na male ekrane stiže u u dve sezone i
24 epizode. U prvoj sezoni gledaćemo 9 epizoda. Zanimljivo je to da je u poređenju sa filmom, tv serija potpuno autonomno delo, zasebne naracije, tako da će gledaoci u serijskoj verziji sage o fudbalskim junacima iz 1930. imati prilike da vide preko pet dodatnih sati materijala kojih nema u filmu.

U seriji se pojavljuju i novi glumci koji tumače likove koje nismo gledali na velikom platnu kao sto su Tanja Bošković, Milovan Filipović u ulozi Miloša Crnjanskog, Igor Đorđević, kao i specijalni gost Miroslav Ćiro Blažević. Dragan Petrović Pele, Branka Pujić, Marko Nikolić, Gordana Đurđević, Marko Živić, Bojan Dimitrijević ili mlade dame Mihaela Stamenković i Anja Alač jesu glumci čije su uloge znatno proširene u igranoj seriji.
(old_image)
Prve epizode TV serije upoznaju nas sa glavnim junacima i njihovim životima, kao i prilikama u Beogradu tridesetih godina XX veka, fudbalskim utakmicama u gradu, sukobima unutar fudbalske organizacije i pripremama za odlazak na Prvi Mondijal u glavni grad Urugvaja, Montevideo. Ostale epizode govore o putovanju u Montevideo i mnogim komičnim dogodovštinama sa ove velike avanture. Poslednje epizode svedoče o tri utakmice na Prvenstvu i osvajanju trećeg mesta naših reprezentativaca, kao i o njihovom trijumfalnom povratku u Beograd.

Glavne uloge u TV seriji "Montevideo, Bog te video" tumače: Miloš Biković, Petar Strugar, Danina Jeftić, Nina Janković, Predrag Vasić, Vojin Ćetković, Nebojša Ilić, Nikola Đuričko, Viktor Savić.

Film i igrana serija "Montevideo, Bog te video" su rađeni u produkciji firme Intermedia Network, režija je poverena Draganu Bjelogrliću, a scenario je pisao Srđan Dragojević uz asistenciju Ranka Božića. Scenario za film i TV seriju "Montevideo, Bog te video" je inspirisan knjigom naseg poznatog sportskog novinara Vladimira Stankovića u kojoj je on opisao istinite događaje u vezi sa učešćem naše reprezentacije na prvom Svetskom prvenstvu u glavnom gradu Urugvaja.

Pogledajte još