Srpkinja najpoznatiji di-džej Indonezije

Atraktivna Milinka, ujedno i prva devojka koja je počela da vrti ploče u Indoneziji, nedavno je po prvi put došla u Beograd.

Petar Radišić, otac ove devojke, krajem šezdesetih je iz Gornjeg Milanovca otišao u Džakartu, gde je upoznao suprugu sa kojom je pre 34 godine godine dobio Milinku. Ova dama kao di-džej radi od 2006. godine, a za to vreme uspela je da stekne veliku slavu u ovoj zemlji.

Manekenski počeci
Milinka je radila kao fotomodel, voditeljka na radiju i na televiziji, živela je u bezmalo svim velikim gradovima sveta, pokrenula je nekoliko dobrotvornih događaja i samim tim doprinosi menjanju perspektive pogleda na žene u celoj Aziji. Dokaz popularnosti je i to što je zaštitno lice brendova kao što su „Nokia” i „Sony", modnih kompanija „Guess”, „Mango” i „Raoul”, a ima ugovor i sa „Adidasom”.

- Bila sam pionir među devojkama di-džejevima. U početku su ljudi mislili da je to negativno, ali sam nekako uspela da postanem pravi hit. Pojavljivala sam se i u političkim emisijama i magazinima i zahvaljujući tome sada se stotine devojaka bavi ovim poslom u Indoneziji - kaže Milinka za „24 sata”.

Indonežani su u početku lomili jezik da izgovore njeno ime, ali sada to nije slučaj. Nastupala je po Maleziji, Singapuru, Nemačkoj, Holandiji, Velikoj Britaniji i Ibici, a posetu Beogradu iskoristila je da gostuje u „Mintu”.

- Posetila sam „Plastik”, „Tjub” i „Mladost” i sviđa mi se energija vaših klubova. Takođe, super je što Beograđani često peške kreću kroz grad. Džakarta je prevelika, sa okolinom ima 17 miliona stanovnika, i to je nemoguće - priča Milinka.

Milinka kaže da je tek sada shvatila da je prava kombinacija naroda svojih roditelja.

Izvor: 24sata

Pogledajte još