Putin ponovo predsednik Rusije (VIDEO)

Na trgu pored Kremlja okupilo se oko 100.000 pristalica Vladimira Putina. On im se obratio rečima: "Obećao sam vam pobedu. Pobedili smo u otvorenoj i poštenoj borbi".

Dok je govorio, Putin je plakao, ali bile su to suze radosnice, a svoj odlučan i čvrst stav i držanje nije promeneio.

"Radićemo časno i pošteno za interese našeg naroda i naše zemlje", rekao je Putin i emotivni govor završio rečima: "Živela Rusija".

Prema preliminarnim rezultatima Putin je dobio oko 63 odsto glasova. Lider komunsta Genadij Zjuganov 17,5 odsto. Osim Putina i Zjuganova kandidati su bili lider Liberalno-demokratske partije Vladimir Žirinovski, lider Pravedne Rusije Sergej Mironov i biznismen Mihail Prohorov.

Na izbore je izašlo oko 60 odsto birača, saopštila je Centralna izborna komisija.

Šef predizbornog štaba premijera Vladimira Putina, Stanislav Govoruhin odbacio je optužbe opozicije da su izborna pravila ozbiljno kršena tokom glasanja, prenose elektronski mediji.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić čestitao je Putinu pobedu: "Od srca vam čestitam pobedu na izborima. Vašu pobedu proslavlja cela Srbija, smatrajući vas svojim iskrenim prijateljem. Uveren sam da će se vašim izborom za predsednika Rusije prijateljski odnosi između Srbije i Rusije još više razvijati na svim poljima, za dobrobit svih građana“


Posmatrači: Izbori su pošteni

Nekoliko evropskih posmatrača koji prate današnje glasanje na predsedničkim izborima u Rusiji pohvalili su regularnost izbornog procesa ističući da su izbori pošteni i otvoreni

Pogledajte još