Sve žene sveta: Italijanke - Vatrene Mona Lize

Od vatrene Italijanke možete očekivati najneobičnija iznađenja, pa i da možda neku odličnu lazanju, pripremi obučena u najotmeniju Armanijevu haljinu.

Žene koje su bile inspiracija jednom Petrarki, Danteu, Leonardu da Vinčiju, pa nije baš slučajno Mona Liza Italijanka.

Strast u svakoj prilici

Od Italijaki se može svašta očekivati, ali pre svega strast i to skoro u svakoj prilici. Italijanka je žena koja odoleva nasrtajima mačo Italijana, ona je pre svega majka i supruga, iako Italijani kažu da na „ svetu ne postoji ništa lepše nego što je ljubav udate žene“.

I zaista nije lako Italijanki da se izbori sa mačo kulturom. Nije ništa neobično da žene u Italiji traže veća prava i manje diskriminacije, pa čak i optužuju državu da podstiče "mačo kulturu" zbog trenutne eknomske i političke krize.

Stroge supruge

Italijanke su strastvene žene, ali i stroge supruge. Italijanski gradić Bagnolo Mella dospeo je tako, nedavno, u žižu svetske javnosti kada je postao poznat po izuzetno strogim suprugama koje su zabranile svojim muževima da piju kafu u lokalnom kafiću "La Cafe" zbog izazovnog oblačenja konobarice koja svojim gostima kafu servira u toplesu.

Italijani o Italijankama
Jedna druga američka poslovica kaže ne postoje ružni muškarci, samo siromašni. U isto vreme istinito i profano. Naravno da bogati ljudi imaju priliku definisati lepotu. Oni mogu priuštiti stvari koje su retke, tražene, upravo u modi, žene koje odgovaraju trenutnim idealima ljepote. U ljudskoj istoriji jaki i moćni su uvek uzimali ono što su želeli. To još ne znači da estetski užitak odmah prelazi u seksualnu požudu. Najveroatnije nećete ovog trena poželeti otići s mojom ženom u krevet ako se ona sada pojavi na vratima. Umberto Eko

Ljubav je zaista neka čudna zverka koja može da spava i kad je najjače biju. Ali kad se jednom probudi, tada je za nju smrtonosna i ogrebotina.
Alberto Moravia

Velike mame

Italijanke su uglavnom, mada se i to pred naletom modernih vremena menja, velike mame, koje drže porodicu na okupu.

Postoji priča da će svaki gost iz kuće tradicionalne Italijanke izaći punog stomaka i uz recept nekog pikantnog jela.

Prijateljstvo i druženje su visoko na lestvici proriteta italijanskih žena.

Druženje sa drugaricama, ova žena, neće žrtvovati ni po koju cenu, razgovaraće o deci, muškarcima, poslu, knjigama, ali sigurno i o modi koja je opsesija italijanskih žena.

Moderna Italijanka želi karijeru i obrazovanje, ali, kako se priča, retke su one žene u Italiji, koje će s velikom sigurnošću, da stave karijeru i socijalna postignuća ispred porodice.

(old_image)

Ah, ta italijanska moda

Italijanke vole i znaju lepo da se obuku i da uživaju u životu. Stranci ih opisuju kao optimistične osobe, koje uvek gledaju na život sa vedrije strane.

Rafinirane su i nepretenciozne, vole dobro skrojenu garderobu jednostavnog kroja, uz dobro upotpunjene neobične detalje.

Romantika pre seksa

Kada je seks u pitanju, Italijanke su uglavnom tradicionalne žene, koje će od partnera tražiti romantiku. Pravi recept za osvajanje Italijanke, je šetnja uz zalazak sunca, večera uz sveće i neko lepo vino i dosta komplimenata.

(old_image)

Prema nekim tvrdnjama, Italijanke zbog svega, važe za najlepše žene Evrope. Spoj racionalnog severa i vatrenog juga sigurno je dao svoje rezultate na ovom polju.

Gospodin savršeni

Upitane kako zamišljaju savršenog muškarca većina Italijanki kaže da je to tamnokosi južnjak, po mogućstvu privatni preduzetnik, koji zna dobro da kuva.

Italijanke su i žene koje imaju poseban odnos sa svojim svekrvama. Čako oko 80 odsto Italijanki, prema nekim anketama, je impresionirano muškarcima koji ne zovu majku svaki dan, ali i 20 odsto njih upravo tu brigu sina za majku smatra veoma simpatičnom.

I još nešto prevaru vam Italijanke ne bi oprostile, samo desetak odsto oprostilo bi vezu za jednu noć, ostale nikad. Pa, pre nego što se upustite u vezu, dobro razmislite da li ste spremni za strastvenu Italijanku?

Pročitajte još:
Sve žene sveta: Crnogorke
Sve žene sveta: Francuskinje
Sve žene sveta:Srpkinje
Sve žene sveta: Eskimke

Pogledajte još