Kameleon

Svako doba dana zahteva različit ambijent u kome možete uživati u hrani, ali to ne znači da morate da odaberete drugi restoran za svaki obrok.

"Kameleon" je jedinstveni restoran koji će prilagoditi svoj ambijent dobu dana. Restoran se nalazi u okviru Grand Kazina, ali je ulaz sa šetališta, tako da i ukoliko zaboravite svoju ličnu kartu nećete imati problem

"Kamelon" pruža pogled ka reci, tako da gosti mogu da se opuste posmatrajući pitomu obalu Dunava. Moderan i skladan dizajn enterijera pružiće vam zadovoljstvo bilo da ste svratili na koktel u dvoje, na kratak obrok u pauzi između poslovnih obaveza, ili prijatan ručak s prijateljima. Na to posebno utiče osvetljenje koje promenom boje čitavom enterijeru menja ton.

Doručak u "Kameleonu" obećava prijatan dan. Energetski sa muslijem, jogurtom, voćnom salatom daće vam snage. Za one koji su u večnoj trci s vremenom spreman je kontitentalni, s kroasanima i mafinom. Kameleon Grand Doručak , od dva jaja, libanske ili zelene salate, krem sira sa vlašcem, mariniranim lososom, uz priloge dovoljan je da vam pruži dovoljno energije za ostatak dana. Ukoliko ste mamurni kombinacija ukusa Benedikt doručka imaće blagotvorno dejstvo. Svako ko je bar jednom ujutru zažalio zbog vesele, neprospavane noći znaće koliko je cena od 550 dinara mala da odagna taj osećaj. Cene doručka su od 350 do 800dinara, i uz svaki je nezaobilazna ceđena pomorandža.

Domaćini su se tog jutra potrudili da nam ulepšaju dan i pripremili "Sve izmešano". Kockice paradajza propržene na maslinovom ulju, sa ljutom papričicom uz dva napola kuvana jajeta, posuta peršunom čine ukus koji je opravdao epitet jednog od najpopularnijih jela na svetu, čuveni Šakšuka doručak. Da bi imali dovoljno energije za čitav dan uživali smo u mesu rozbratne posoljenom morskom solju, pobiberenom lupanim biberom, i serviranom uz senf sos i priloge. Panakota od vanile sa Fruitti dI Bosco sosom po ceni od 370 dinara nam je predstavila slatku ponudu restorana, i oduševila nas je svojim osvežavajućim ukusom.

"(old_image)Kameleon" će zadovoljiti i goste koji vole da se hrane lako. Ako niste previše gladni, ali imate potrebu da počastite svoj stomak, "kameleon salata" sa semenkama suncokreta i medom biće pravo rešenje. Ipak, nećete nimalo pogrešiti ako izaberete potaž od divljih pečuraka, ragu od vrganja , pate od pileće džigerice sa aromatičnim džemom od šljiva, grilovane gambore zaljućene sosom od paradajza i paprike, ili hrskave lignje sa pikantnim majonezom.

Ljubitelji roštilja ovde mogu uživati u specijalitetima kao što su goveđi file i pileći batačići, uz Togarashi krompir. Iz zanimljive ponude treba izdvojiti raviole sa mortadelom i plavim patlidžanom u Alfredo sosu i paste i njoke, napravljene po originalnim receptima kao iz bakine kuhinje.

Kao svaki italijanski restoran, i ovaj ima bogat izbor pica koje se prave pred gostima u najsavremenijoj rotacionoj peći. Radoznali gosti koje zanima kako se pripremaju ova vrhunska jela mogu da uživaju u veštini kuvara restorana kroz stakleni zid koji odvaja kuhinju od ostatka restorana. Svakog radnog dana od 12h – 18h, restoran Kameleon svojim gostima nudi kompletan ručak, gde ćete za cenu glavnog jela dobiti i predjelo i desert. Kompletan ručak za manje od 1000 dinara, primamljivo, zar ne?

Kokteli su ovde posebno popularni , kasnije smo shvatili jedan od razloga .Pineapple daiquir, u koji ide bacardi light, svež limun i ananas, Red fruit margarita sa tekilom, triple sec,sirupom od kupine, ili Beliini od sirupa breskve,prosecca, svejedno ukus je odličan.

(old_image)Mlad, kreativan tim zaposlenih u Grand Kasinu jedan je od njegovih neoborivih aduta - od menadžera, marketing asistenta, preko kuvara na čelu sa izuzetnim Remom Hercom, konobara koji će vas prijatno iznenaditi kada vas oslove imenom ukoliko makar i povremeno dolazite u restoran, do barmena koji nosi titulu najboljeg u našoj zemlji, mladog Zlatka Markovića.

Ako želite da uživate u poznatim specijalitetima pikatne italijanske i prefinjene francuske kuhinje prošetajte do obale Dunava, svratite u "Kameleon".Ovde ćete pronaći svoj kutak, a "Kameleon" će učiniti da on svaki put izgleda drugačije .

Tekst: Marija Milenković
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još