Najbolja dijeta na svetu: Hopa cupa u krevetu

Naučna istraživanja pokazala su da čest seks je pravi borac protiv depresije i viška kilograma, a pomaže i opštem popravljanju zdravlja. Naučnici tvrde da minut seksa troši čak 26 kalorija. Oni koji uživaju u seksu tri puta nedeljno izgube 7.500 kalorija godišnje što odgovara hodanju od čak 120 kilometara, piše "Index.hr".

- Redovan seks najlakši je i najprijatniji način za gubitak viška kilograma. Štaviše, seks je ultimativna vežba: besplatan je, zabavan, podmlađuje, podiže raspoloženje i vrlo efikasno troši kalorije - kaže autorka hit-knjige "Ultimativna dijeta seksom" Keri Mekloski.

Seks dijeta nije previše komplikovana i izgleda ovako: seks se preporučuje tri do četiri puta dnevno, a vikendom i više. Na ovaj način seks, osim uživanja, predstavlja i svojevrstan fitness režim koji jača trbušnjake i sklekove.

Seks u trajanju od 30 minuta sagoreva i do 400 kalorija, što je isto kao da smo isto vreme proveli u džogiranju. Međutim, nije svejedno koju pozu u seksu ćete izabrati: misionarska poza sagoreva najmanje kalorija (115 kalorija), dok "doggy style" sagoreva čak 400 kalorija.

Naravno, ako upražnjavate seks u velikim količinama, to ne znači da bi trebalo da jedete kao i pre. Masna i teška hrana je zabranjena. Ono što autorka preporučuje jesu namirnice bogate vlaknima, povrće, voće i morski plodovi, a za posebnu poslasticu kao podsticaj romantike dozvoljene su umerene količine crnog vina i tamne čokolade.

Ne zanemarujte predigru, skidanje i strasne poljupce jer sve to zajedno troši čak 250 kalorija. Masturbacijom se, takođe, troše brojne kalorije - čak 300 kalorija. Zajedno se "potrudite" i oko orgazma, jer će ti on "spržiti" od 60 do 100 kalorija.

Proleće je, vreme je za razgolićavanje. Nemoj da te poneki kilogram viška nervira, već se baci na "hopa cupa u krevetu" i ima da budeš najfit osoba na svetu. Pa ima li šta bolje od seks dijete?!

Pogledajte još