Šta je zdravije od voća i povrća? Kokice?!

Doktor Džo Vinson, pionir u analizama čokolade, kokica i ostale "hrane na nutricionističkim crnim listama", tvrdi da kokice sadrže više zdravog antioksidanasa polifenola nego voće i povrće.

Kokice imaju samo četiri procenata vode, za razliku od voća i povrća koje uglavnom ima 90 procenata vode, što ne odgovara prisustvu polifenola.

- Kokice zaslužuju više poštovanja. Vredne su poput zlata zbog mnogih svojih sastojaka - jasan je doktor Vinson, profesor na Univerzitetu u Pensilvaniji.

Ali, obratite pažnju na sledeću, veoma bitnu informaciju kada je ova omiljena grickalica u pitanju. Sve što gore navodi doktor Vinson ne važi za kokice iz mikrotalasne pećnice, jer one zbog procesa pakovanja i pripremanja gube sve pomenute hranljive vrednosti. Na žalost i na štetu zdravlja, sve što preostaje jeste čak 43 procenata masnoće.

Takođe, ako želite pozitivan učinak kokica, onda zaboravite one sa prelivima od putera ili sira. One izuzetno goje i ne pomažu čišćenju organizma, što jeste osobina antioksidanasa.

Pogledajte još