Najbolji lek protiv stresa... Tenk?! (VIDEO)

Izgleda čak ni Novom Zelandu, zemlji magičnih prirodnih lepota ovekovečenih u trilogiji "Gospodar prstenova", nije dovoljno ono što nudi "majka priroda", već da bi privukli turiste moraju da nađu nove "zanimacije" za trošenje novca.

Jedna novozelandska firma u svojoj turističkoj ponudi nudi vožnju nekoliko različitih tipova tenkova koji bi, kako tvrde vlasnici, trebalo da predstavljaju jedan od najboljih načina za izbacivanje nagomilane negativne energije.

Bes i frustracije vozači izbacuju tako što tenkovima, oklopnim vozilima ili džipovima gaze poređane automobile. Zainteresovani klijenti najviše uživaju u vožnji Maximusa - britanskog borbenog tenka teškog 52 tone koga pokreće motor V12 Rols Rojs, a koji je korišćen u Vijetnamskom ratu. Takođe, favorit nervoznih je i sovjetski tenk T-55.

- Mislim da se na ovaj način ljudi oslobađaju frustracija. Jednostavno sednete u tenk i smrskate automobil. Ukoliko ste imali loš dan na poslu, ovo je odličan način oslobađanja negativne energije - kaže vlasnik frime Džonatan Leji-Niri koji dodaje da pojedini vole i da slave rođendan smrskavanjem automobila, a gosti su svih uzrasta, od dece do osamdesetogodišnjaka.

Ovaj "razorni" turizam Novom Zelandu godišnje donosi oko 2,5 milijarde američkih dolara.

Ako i ti ovako zamišljaš "rešenje" svojih nervoza, onda bi trebalo da odeš na Novi Zeland i za 15 minuta vožnje tenka pripremiš 365 dolara. Ukoliko želiš da smrskaš automobil, to ćete koštati dodatnih 395 dolara.

Izgleda više nikoga ne smiruje šetnja po prirodi... Odakle tolika agresija?

Pogledajte još