"Biba struja" otvara Beldocs

Na Festivalu "Beldocs" će biti prikazano 13 dokumentaraca iz Srbije, od kojih u takmičarskom programu učestvuje osam filmova.

Direktor festivala Mladen Vušurović rekao je da će smotru otvoriti 4. maja u Sava centru dugometražni filmovi domaćih autora Dušana Šaponje i Dušana Čavića "Biba struja" i "Lice revolucije" Vladimira Milovanovića.

On je najavio i evropsku premijeru filma "Cena zlata" Maksimilijana Platoa, dok će festival zatvoriti dokumentarni film Metjua Ejkersa "Marina Abramović: Umetnik je prisutan", o životu i radu te konceptualne umetnice.

Selektor festivala Miroljub Stojanović rekao je na press konferenciji da su na programu i neka od najaktuelnijih nagradjivanih ostvarenja svetske dokumentarističke produkcije.

Od značajnijih ostvarenja na festivalu će biti prikazan film "Sena" o vozaču formule jedan Ajertonu Seni, film "Najmanje mesto na svetu" Tatjane Huezo i "Porodični portret u crno-belom" Julije Ivanovne, naveo je Stojanović.

Festivalske projekcije biće organizovane u Sava centru, Domu omladine, Dvorani kulturnog centra, bioskopu Fontana i Domu kulture Studentski grad.

Beta

Pogledajte još