Dodeljene nagrade 31. Amstel Fashion Weeka

Dr Zorica Karanović, glavna i odgovorna urednica “Bazara” dodelila je nagrade u ime žirija koji je odlučio da nagradu „Mara Kranjc“ za najbolju kolekciju na prolećenom Amstel Fashion Weeku dobije Ana Ljubinković, nagradu za najupečatljiviji revijski prikaz Bata Spasojević, a specijalnu nagradu za ličnost od stila, šarmantna glumica Lena Bogdanović.

Modni studio „Click po završetku Nedelje mode tradicionalno dodeljuje nagrade za najbolju manekenku i manekena, a dodeljena je i specijalna nagrada za poseban doprinos očuvanju tradicionalnih modnih zanata - umetnicima koji su organizovali modnu instalaciju „Stari zanati za novo doba održanu u Etnografskom muzeju u Beogradu.

Ove godine je najbolja manekenka Milica Mihajlović, a maneken Vladan Miljković, dok je nagradu za najbolju produkciju revije na 31.Amstel Fashion Weeku dobio „United Colors of Benetton.

Textil žiri je nagradu Textil young designer award dodelio kreatorki Aleksandri Mitkovski za “Vibrazione by Aleksandra Mitkovska”, dok je Elle” nagradu za najupečatljiviju reviju dodelio Ani Ljubinković za kolekciju “Tiho proleće”.

Pored velikog broja revija afirmisanih i mladih dizajnera, gostiju iz inostranstva, kao i poznatih domaćih i svetskih modnih brendova, ovu Nedelju mode obeležile su brojne prateće aktivnosti. U saradnji sa kompanijom Avon promovisana je akcija „Reci NE nasilju u porodici”, zatim je organizovan program „Osmeh za osmeh” - prodajna izložba modela domaćih dizajnera u korist programa rehabilitacije dece sa smetnjama u razvoju. Zajedno sa Gradom Beogradom u okviru kampanje „Najbolji prijatelj”, odgovornog vlasništva i usvajanja napuštenih pasa, organizovana je modna revija aksesoara za pse pod nazivom „Doggy Style”.

POGLEDAJ FOTOGALERIJU OVDE

Belgrade Fashion Week je i ovoga puta dokazao da se pored modnih trendova kroz modu kao snažan kanal komunikacije mogu dobro plasirati i informacije od opštedruštvenog značaja i promovisati odgovorno ponašanje svakog pojedinca.
Organizatori su naredni Fashion Week zakazali za period od 25. oktobra do 5. novembra.

Veliki broj ličnosti iz javnog života Beograda bio je na koktelu: DJ Marko Nastić, reditelj Darjan Mihajlović, pevačice Tijana Dapčević, Zoe Kidah i Darja Stanojević, brojni manekeni MS Click, kreatori Bata Spasojević, Ana Ljubinković, Valentina Obradović, Vesna de Vinča, a program su vodili Ivana Bajić I Boško Jakovljević.

Pogledajte još