Plutonia Band

Spuštate se Skadarlijom ka klubu "Holiday". Već negde na pola puta čuju se gitare, prodoran ženski glas – svirka "Plutonije" već je počela!

"Plutoniju čine devojka i momci koji će vas šarmirati svojom energijom" – tako se o njima može pročitati. Dodala bih, Plutoniju čini vokal - jedna divlja crnka koja zrači seksepilom i energijom, i koja zna kako da ljubav prema muzici prenosi i na publiku. Pored nje, tu su električna i bas gitara i bubnjar.

I još kako se hemija između pevačice i gitariste vidi i oseća na bini. Oni pokreću, osećaju muziku zajedno, zatvorenih očiju. Nema ništa vulgarnog u tom nastupu, ima blage, nenamerne erotike. Zato što oboje vladaju scenom, oboje nastupaju kao da vode ljubav.

Možda bi pesme koje izvode trebalo da zvuče baš tako kako ih oni izvode, a možda vam oni mogu pokazati da "Wicked Game" ne mora da bude tugaljiv i melanholičan, nego jak i moćan. "After dark" je u njihovom izvođenju tako seksi, istovremeno i brz, "White Wedding" zvuči žustro i energično, baš kako treba. "Gimme all your lovin’" kao da su oni pisali...

Klub "Holiday" je odlično mesto za svirke, samo je te večeri falilo da umesto stolova bude prazan prostor, umesto malo jačeg – prigušeno svetlo. Ali, pretpostavljamo da je četvrtak dan za neke mirnije vibracije.

Mada su nam "Enter Sendmen" i "Are you gonna go my way" naznačili koliko mogu da budu divlji...

Od 2001. godine, kada je krenula u osvajanje beogradskih klubova (među kojima su i "Danguba", "Kuglaš", "Fets", "Štamparija"), "Plutonia" je preživela mnoge promene u postavi. Sada je čine Ljilja (crnka s početka teksta) vokal, Zlaja gitara, Siniša bubanj i Sale bas gitara.

"Plutonia" je radioaktivna. Zrači pozitivnom energijom, šarmom, originalnošću... Sluša vam se "Whitesnake", "Cult", RHCP, "Deep Purple", "Black Sabath"? Pratite njihov sledeći nastup...

Tekst: Nada Veljković
Foto: Saša Džambić

Pogledajte još