Protest poljoprivrednika

Deo poljoprivrednika u Vojvodini i centralnom delu Srbije počeo je u 10 sati najavljenu blokadu važnijih saobraćajnica. U međuvremenu, neki putni pravci iz Pančeva su odblokirani. Mnji incidenti bili su na mostu kod Tamiša.

Predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović poručila da će nova vlada rešiti subvencije.

Poljoprivrednici zahtevaju da se ratarska proizvodnja, kao i do sada, subvencioniše sa 14.000 dinara po hektaru, a ne po prinosu.

Kako javlja dopisnik RTS-a, oko 50 poljoprivrednika na mostu preko Tamiša ponovo je blokiralo stari put iz Pančeva prema Beogradu.

Poljoprivrednici iz okoline Pančeva i iz Kovačice, nezadovoljni vladinom uredbom o subvencijama, blokirali su oko 19.30 most na Tamišu i tako zaustavili saobraćaj na tom pravcu prema Beogradu.

(old_image)

Ratari su najpre svojim telima pravili živi zid, a potom su neki od njih traktorima probili policijsku ogradu koja im je preprečila put ka mostu u nastojanju da traktorima blokiraju put.

Kako javlja Beta, tada je došlo i do manjih fizičkih sukoba štrajkača sa policijom, u kojima nije bilo ozbiljnije povređenih.

Policija se nakon incidenata povukla na sam most, a poljoprivrednici su sa oko 40 traktora blokirali pristup mostu i okolnim ulicama.

Oko 17.30 sati putni pravac prema Starčevu je odblokiran i automobilski saobraćaj je normalizovan.

25. aprila 2012.

Pogledajte još