Roditelji osuđenih za ubistvo Tatona: Presuda je nezapamćeni sudski skandal!

Žarko Puzigaća, roditelj optuženog Dejana Puzigaće kome je Apelacioni sud smanjio kaznu sa 32 na 14 godina zatvora, rekao je da bi sudije trebalo da sagledaju sve činjenice koje su advokati izneli u tom postupku i zatražio da se ispita svedok očevidac, kao i transkripti poziva beogradskoj Hitnoj pomoći.

"Imamo sve argumente i dokaze da naša deca ne budu okrivljena za teško ubistvo i da se moraju preinačiti kazne u drugo delo", rekao je Puzigaća novinarima ispred Apelacionog suda.

Advokat Dejana Puzigaće, Svetozar Vujačić, kazao je novinarima da je presuda za slučaj Taton "nezapamćeni sudski skandal gde je skrivena istina najviših tadašnjih vlastodržaca".

Ispred Apelacionog suda protestovalo je oko 20 članova porodica i prijatelja osudjenih za ubistvo francuskog navijača. Oni su nosili transparentne "Umrla je pravna država", "Dačiću, šta je sa preispitivanjem pravnog postupka?", "Zašto sud ignoriše svedoke?".

Porodice i prijatelji osudjenih razvili su i platno sa likom Brisa Tatona koji sedi krvav na zemlji nakon zadobijenih udaraca na Obilićevom vencu. Na platnu je ispod te Tatonove slike pisalo: "Da li je ovo ubistvo?".

(Beta)

Pogledajte još