Vučić: Stefanović je svestan posledica ukoliko se utvrdi plagijatorstvo

Stefanović će odgovarati ako se ispostavi da su optužbe za plagijat osnovane
Vučić je na TV Prva u “Stavu Srbije” reagovao na pitanje postavljeno gledaocima da kažu da li je Stefanovićev dotkorat plagijat opaskom da to otvara političku dilemu, jer će gledaoci moći da se izjasne samo na osnovu svog utiska o tom pitanju i to na osnovu medijske hajke.

Vučić je takođe ukazao da je deo javnosti unapred osudio Stefanovića, a drugi deo mu veruje, iako niko od njih nije pročitao taj rad.

Premijer je naveo da je rad pročitao, da je stručan, da bi lično imao neke zamerke, ali da to uopšte nije loš rad.

On je takođe primetio da bi i na pitanje gledaocima da li je voditelj Dragan Bujošević plagirao doktorat veći deo takođe odgovorio pozitivno, “jer smo takvi ljudi, ne verujemo da je neko bolji od nas...”.

Vučić je, osvrćući se na takav “uvod” u emisiju, rekao i da ne razume kako u danu kada se sa rukovodstvom Republike Srpske razgovara o obeležavanju Vidovdana, kada predsednik Srbije Tomislav Nikolić govori o pokušaju revizije istorije, teme poput plagiranja doktorata rektora Megatrend univerziteta nameću kao najvažnije...

- Ustvari, kada to vidim, znam da se nešto iza brda valja - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Komisija će doneti odluku i ukoliko Komisija kaže da je plagirao bilo šta Stefanović “zna šta mu je činiti”.

- Srbija je uređena zemlja i gde nije uređena - biće uređena - rekao je premijer i ukazao da će za unapređenje sistema obrazovanja svakako biti potrebno deste godina.

On je priznao da ima više poverenja u državne fakultete u Srbiji, mada su u svetu privatni najbolji i zna se, na osnovu rangiranja, kakav je koji fakultet.

- Nisam preveliki fan Megatrend, nažalost, nisam to mogao sakriti - rekao je Vučić i priznao da je pogrešio kada je izneo sopstevni stav rekavši javno da nije iznenađen otvaranjem slučaja doktorata Miće Jovanovića.

Izvor: Blic

Pogledajte još