Gotov sastanak čelnika o ublažavanju krize, nastavak sutra

Novi sastanak lidera vladajuće koalicije na istu temu biće održan sutra.

Premijer Srbije Ivica Dačić najavio je početkom sedmice da će vladajuća koalicija u četvrtak ili petak ponovo raspravljati o ekonomskim merama.

Ekonomske mere bi mogle biti usvojene tek na nekoj od narednih sednica, nakon što se obavi serija konsultacija, najpre u okviru vladajuće koalicije, a potom i sa stručnom javnošću, precizirao je premijer.

Premijer je podsetio da je na sastanku sa Aleksandrom Vučićem, Mlađanom Dinkićem i Jorgovankom Tabaković postignut dogovor u "nekom opštem pogledu šta treba da se uradi u narednom periodu".

"Dogovorili smo se da se krajem nedelje nastave razgovori na nivou cele vladajuće koalicije", rekao je premijer i dodao da je dogovoreno da se izvrše konsultacije i održi sastanak sa Fiskalnim savetom, Savetom za privredni oporavak, Socijalno-ekonomskim savetom...

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić rekao je juče da će se SNS zalagati za rešavanje pitanja preduzeća u restrukturiranju, za reformu državne uprave i neuporedivo veću finansijsku disciplinu i kontrolu rashoda bidžeta.

Kada bolujete od teške bolesti ne smete da se predate, već morate da se borite, primetio je Vučić, ističući da su računi koje smo sami napravili došli na naplatu.

U međuvremenu, i ministarka regionalnog razvoja Verica Kalanović najavila je set antikriznih mera za desetak dana.

Ona je rekla da stanje u srpskom budžetu nije alarmantno, kao i da neće biti doneta jedna ad hok mera koja će kratkoročno dovesti do uštede, već paket mera koji će biti donet u narednih desetak dana.

Dačić, Vučić, Dinkić i guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković razgovarali su na sastanku u nedelju o ekonomskoj situaciji u zemlji, načinu prevladavanja nasleđenog teškog ekonomskog stanja, fiskalnoj konsolidaciji i merama koje treba da omoguće privredni razvoj, investicije i bolji život građana.

Tada je dogovoreno da se tokom nedelje razgovori nastave na nivou vladajuće koalicije, kao i da se održe razgovori sa članovima Fiskalnog saveta, Nacionalnog saveta za privredni oporavak Srbije i Socijalno-ekonomskog saveta.

Pogledajte još