Cvijan protiv Vučića u trci za predsednika SNS

"Celog vikenda sam imao sastanke sa članovima stranke, uglednim pojedincima i diplomatama, s kojima sam razgovarao o raznim idejama i podršci mojoj kandidaturi i kampanji" rekao je Cvijan.

On je dodao da će kandidaturu objaviti ove nedelje i početi kampanju za predsednika SNS.

"Očekujem da Vučić i ja pred članovima stranke, ali i pred srpskom javnošću, sučelimo ideje i programe o daljem kretanju stranke i Srbije"
kazao je Cvijan.

Po njegovim rečima, odluku o kandidaturi je doneo posle sednice Predsedništva na kojoj kaže da nije opomenut, kao što se tvrdilo u štampi.

"Na sednici Predsedništva nije bilo reči o mom isključenju iz stranke. Niti sam usmeno opomenut ili ukoren, niti se o tome odlučivalo glasanjem, kako se pisalo posle te sednice. Nisam povredio statut stranke kao što neki tvrde, jer sam govorio istinu"
, kazao je Cvijan.

Na sednici Predsedništva SNS 6. decembra predsednik Izvršnog odbora te stranke Radomir Nikolić izjavio je da je Cvijanovo isključenje iz stranke zbog kršenja Statuta i "narušavanja ugleda stranke". Na sednici je odlučeno da Cvijan ne bude isključen iz stranke, već da mu se izrekne usmena opomena.

Beta, Naše novine
Foto: Beta

Pogledajte još