DRAMATIČNO: Dinkić ide iz vlade, spremaju se izbori

Kako Kurir saznaje, URS sigurno izlazi iz Vlade, a vanredni parlamentarni izbori su neizbežni upravo zbog nespremnosti Dinkića, ali i socijalista, da smeni ministre iz svojih redova.

Sastanak koji je počeo oko 16 sati u Vladi okončan je posle nešto više od sat vremena. Vučić je bio za temeljnu rekonstrukciju, dok Dinkić nije pristao ni na podelu svog resora privrede i finansija, niti da se odrekne Verice Kalanović i(li) Verice Grubješić. Dačić je praktično odlagao neodloživo rekavši da će odluku doneti na današnjoj sednici Predsedništva stranke.

''Dačić je bio spreman da da tri resora, ali ni za živu glavu nije hteo da se odrekne Ministarstva policije jer se plaši za sudbinu SPS pošto bi neki od njegovih funkcionera mogli da dođu na udar zakona. Dinkić je potpuno neozbiljno i bezidejno pristupio rekonstrukciji. On nije bio spreman da napravi opsežnu smenu svojih ministara, zbog čega će URS i on završiti u opoziciji'' - navodi izvor Kurira.

Uoči sastanka, portparol SPS Đorđe Milićević naveo je da će ta stranka dati svoj doprinos.
''SPS će biti  podrška, a ne prepreka tom procesu. Ne plašimo se izbora, i ako se proceni da je potrebno da se ide na izbore, spremni smo za njih.'' Zoran Babić iz SNS rekao je da očekuje da se danas, posle sednice GO stranke, saopšte imena ministara koji će biti zamenjeni ukoliko dođe do rekonstrukcije.

Prema rečima predsednika Srbije Tomislava Nikolića, rekonstrukcija mora da bude temeljna i usmerena na resore i oblasti u kojima su problemi evidentni.
''To su srpski problemi. Sigurno nije sport''  rekao je Nikolić, a na pitanje da li je za rekonstrukciju ili za vanredne izbore, kazao je: ''Ali ovo je Srbija u čijoj sam izgradnji i sam učestvovao, pobedama i na predsedničkim i na parlamentarnim izborima, i nije mi svejedno kako ide. Zbog toga sam dao svoj savet, videćemo šta će biti.''

Izvor: Kurir

Pogledajte još