Dačić: Nije uslov da SPS uđe u vladu bez PUPS

Foto: Beta - MUP Srbije

Dačić je za TV Pink rekao da se ne protivi eventualnom ulasku Nove demokratske stranke u vladu i dodao da SPS nije, niti će biti prepreka reformama.

"Boris Tadić ne shvata da više nije gazda u Srbiji, ne odlučuje on ko će da formira vladu, ne odlučujem ni ja, nego (lider SNS) Aleksandar Vučić", rekao je Dačić.

On je kazao da su socijalisti spremni da podele odgovornost u budućoj vladi i dodao da tokom razgovora sa SNS nije bilo reči o ministarskim pozicijama.

"Biće mi velika čast ako Vučić smatra da možemo da mu pomognemo, ne zanimaju me ministarska mesta, već da li mogu nešto da uradim za Srbiju", rekao je Dačić.

"Ako uđem u vladu nikad neću reći to što se radi je Vučić", rekao je Dačić.

Govoreći o krizu u Ukrajini, Dačić je rekao da Srbija želi da nastavi saradnju sa EU.

"Stav Srbije je jasan. Želimo da nastavimo saradnju sa EU. Poštujemo teritorijalni integritet zemalja članica UN i ne možemo da uvedemo sankcije Rusiji", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da nije dobro što su članovi srpske delegacija u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope različito glasali o rezoluciji da se Rusiji do kraja godine uskrati pravo glasa u toj organizaciji.

"Želite da se dokazujete da ste veći katolik od pape", rekao je Dačić.

Poslanici iz DS i URS-a podržali su rezoluciju, poslanici iz Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije su bili protiv, dok je predstavnica Liberalno demokratske partije bila uzdržana.

Kariću treba omogućiti da dođe u Srbiju

Premijer Srbije je izjavio večeras da bi Bogoljubu Kariću trebalo omogućiti da dođe u Srbiju i iznese svoju odbranu.

"Dobro je što je došao Šarić i Sloba Radulović i da se stavlja tačka na sve te procese. I Kariću treba omogućiti da dođe i iznese svoju odbranu. Treba smanjiti broj ljudi koji su van zemlje i stavljati tačku na te procese', rekao je Dačić.

On je kazao da, kada je došao na mesto ministra policije, u MUP nije bilo dokumentacije o slučaju C Market, već je ona bila u tužilaštvu.

Bogoljub Karić optužen je da je oštetio državu za više od 60 miliona evra kroz suvlasništvo u telekomunikacionoj kompaniji "Mobtel".

Za njim je raspisana crvena interpolova poternica, a u bekstvu je od 2006. godine.

Bivši direktor C Marketa Slobodan Radulović uhapšen je juče po dolasku iz Moskve i nakon saslušanja određen mu je pritvor.

Darko Šarić, optužen za šverc kokaina je posle predaje od 18. marta u pritvoru u Beogradu.


Beta

Pogledajte još