Đilas: U Beogradu će me zadovoljiti samo pobeda

Foto: Dragan Gojić / Beta

Đilas je novinarima po završetku maratonske sednice Glavnog odbora u Novom Sadu rekao da je sednica pokazala da u DS svako može slobodno da iznese svoj stav, da ne mora da se složi sa mišljenjem predsednika stranke, ali da je većina ta koja donosi odluke i potvrđuje ispravnost politike ili menja pogrešnu.

Đilas je dodao da je dobio dvotrećinsku većinu za ono što je radio, a da će kritike koje je čuo da mu pomognu da ubuduće bolje radi.

"Bilo bi strašno imati stranku u kojoj 99 odsto glasa za vas, to podseća na neko vreme koje je daleko iza nas. Ovo što se danas desilo je demokratija"
, rekao je sinoć Đilas, odgovarajući na pitanje kako komenatariše to što nije imao potpunu većinu u Glavnom odboru.

Đilas je potvrdio da je on kandidat DS za gradonačelnika Beograda, a na pitanje koji bi rezultat na beogradskim izborima za njega bio zadovoljavajući, Đilas je odgovorio - pobeda.

On je dodao da je poslednjih pet godina prestonicu vodio sa timom i koalicionim partnerima koji u poslednje vreme o tome nisu rekli ništa pozitivno i svega su se
odrekli.

"Glasajući za listu koju ću ja predvoditi, glasaju za to da se u Beogradu dobro radilo. Ukoliko smatraju da nije tako, svejedno je za koga će glasati"
, naveo je Đilas.

Đilas, kako je rekao, očekuje od vlade i onih koji odlučuju da kažu da li će biti još nekih izbora i da danas o tome nije bilo izjašnjavanja na sednici Glavnog odbora.

Prema rečima lidera DS, uslovi izbora danas su isti kao pre godinu i po dana, kada je stranka imala predsednika, premijera, deset ministara, 80 predsednika opština i drugačiji odnos medija, ali da i pored toga očekuje da će veliki broj građana glasati za DS.

"Verujem da nije dovoljno samo reći - mi nećemo sa SNS, Srbiji treba ponuditi rešenje situacije i mi to nudimo, bez lažnih projekata kao što je kanal do Soluna ili Beograd na vodi", rekao je Đilas i podvukao da Srbija može biti dobro mesto za život.

Đilas je ponovio da će biti održana vanredna izborna skupština ukoliko rezultati na beogradskim izborima ne budu dobri i podsetio da odluku o izbornoj skupštini donosi Glavni odbor.


Blic

Pogledajte još