Đilas pita Nikolića: Koga su u vrhu policije plaćali narko dileri?

- Dok Nikolić to govori, pored njega stoje tadašnji i sadašnji ministar unutrašnjih poslova i direktor policije. Pitam ga koga su to u vrhu policije kontrolisali i plaćali narko dileri. Skandalozno je živeti u zemlji čiji predsednik tako govori - rekao je Đilas na konferenciji za novinare u DS-u.

Nikolić je juče u Novom Sadu na svečanosti obeležavanja Dana policije rekao da su do pre godinu dana Srbiju vodili korupcija i organizovani kriminal i da su dileri droge “postrojavali i izdavali naređenja organizujući besmisleno udoban život” rukovodiocima policije.

Đilas je izrazio očekivanja da će 28. juna Srbija dobiti datum za početka prevora sa EU, a da će, bez obzira na datum, u Srbiji ove godine biti održani vanredni izbori, posle kojih će biti formirana ekspertska vlada.

Predsednik DS-a je naveo da nije dovoljno “samo završiti Kosovo”, nego ispuniti niz uslova da bi Srbija došla do Evrope, a nijedan od tih uslova nije ispunjen, osim delimično borba protiv korupcije.

Đilas je istakao da je Srbija na Kosovu poražena i da bi iz toga trebalo da izvuče pouke, kao što je Nemačka to uči ili posle dva velika poraza u 20. veku, a danas je najmoćnija evropska zemlja. Povodom rezultata lokalnih izbora u Zaječaru, Đilas je rekao da je tri odsto glasova “sramotno malo”, ali da su izbori održani u atmosferi medijskog linča i prebijanja ljudi, pa je DS dobila manje glasova od potpisa podrške.

On je ocenio i da je u medijima u Srbiji “dotaknuto dno” i da je za takvu situaciju odgovorna i njegova stranka, jer dok je bila na vlasti nije izgradila institucije koje bi sprečile da sledeća vlast sve vrati unazad.

- DS i ja smo u poslednjih godinu dana izloženi najvećem linču. Ako se 10 dana na televiziji s nacionalnom frekvencijom priča kako ja pljačkam majku rođene dece i ubijam prijatelje na spavanju i pojavljuju se tekstovi u novinama da je ‘Pajtićevac u Hrvatskoj uhvaćen sa 500.000 evra’, a danas smo od MUP-a Hrvatske dobili potvrdu da nijedan državljanin Srbije nije uhvaćen sa toliko para, pa time ni ‘Pajtićevac’, onda su rezultati izbora logična i normalna stvar - rekao je Đilas.

On je istakao da DS, međutim, neće odustati od svoje politike, ideja i ciljeva, za koje je i krvlju platio.

Predsednik DS-a je oštro kritikovao Radioteleviziju Srbije jer, kako je naveo, u programima ne posvećuje dovoljno vremena opoziciji, kao i izbor Ratka Dmitrovića za direktora Novosti i Ljiljane Smajlović za glavnu i odgovornu urednicu Politike.

Izvor: Beta

Pogledajte još