Gradonačelnica Smedereva sa svim odbornicima prešla u SNS

Doskorašnji predsednik smederevskog odbora SNS Zoran Mišeljić agenciji Beta potvrdio je raspuštanje gradskog obora i prelazak Jasne Avramović sa odbornicima u SNS.

Mišeljić je naglasio da prema statutu SNS ne postoji kolektivni prijem u stranku, ali se očekuje da, prema dogovoru, svi odbornici PZS potpišu pristupnicu za SNS.

"Gradski odbor SNS u Smederevu raspušten je zbog loših rezultata koje je pokazao na prošlim izborima. Postavljen je poverenik Jasna Avramović sa zaduženjem da organizuje izbore za Gradski odbor SNS za Smederevo. Njena grupacija Pokreta za Smederevo prešla je u redove naše stranke", kazao je Mišeljević.

Imenovanjem Jasne Avramović za poverenika Gradskog odbora SNS u Smederevu zvanično je potvrđena informacija, koja je kolala od kraja prošle godine, da je postala član te stranke.

Zadatak Avramovićeve u narednom periodu biće da, uz pomoć svih članova i "u najkraćem roku", oformi Gradski odbor SNS u Smederevu.

Srpska napredna stranka koja je do sada u Smederevu bila u opoziciji, prelaskom 20 odbornika PZS postala je deo vladajuće koalicije u Skupštini grada koja ima 70 odbornika.

Prelaskom Avramovićeve SNS će imati 29 mandata u gradskoj Skupštini i u tom slučaju, sa bilo kojom političkom grupacijom koja ima više od 7 mandata, može da čini vladajuću većinu.

Poverenik bi prvo trebalo da raspusti svih 38 mesnih odbora SNS u Smederevu, imenuje mesne poverenike i pristupi organizovanju stranačkih izbora, potom, na nivou grada, biće oformljena nova koaliciona većina koju su do sada činili Pokret za Smederevo (gradonačelnica), DS (pomoćnik gradonačelnica) i SPS (predsednik Skupštine).

Za kratko vreme, od nekoliko dana, raspušteni su odbori SNS u Šapcu, Valjevu, Čačku, Lučanima, Sjenici, Žabarima, Blacu, Jagodini, Ćupriji, Svilajncu, Koceljevi, Pirotu, Užicu, Dimitrovgradu.i Smederevu.

U Pokretu za Smederevo, koji od nedavno vodi Bogoljub Spasojević, nisu mogli da komentarišu prelazak Avramovićeve i izlazak iz vlasti PZS "jer je dogovoreno" da sve informacije daje Jasna Avramović.

U Višem sudu u Smederevu osam godina se vodi proces protiv optužene Jasne Avramović zbog navodne umešanosti u slučaj nezakonitih invalidskih penzija i faslifikovanje medicinske dokumentacije.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još