Nije bilo "zavere" oko Dinkića

On je podvukao da nije ranije znao da će premijer tražiti izlazak Mlađana Dinkića i URS-a iz Vlade i istakao da bi Vlada pala da je SNS odbio predlog SPS.

"Dinkićeva ponuda, bar deo koji se ticao SNS-a, za nas je bio prihvatljiv, ali za SPS nije, kao ni za Ljajića. Dačić je tu rekao da više ne može i to je bilo to", rekao je Vučić.

Lider SNS je rekao da je već definisan spisak ministara koji odlaze, a da se radi na definisanju imena onih koji će doći. Precizirao je i da se nada da će na neka savetnička mesta doći ljudi iz inostranstva.

"Moja ideja je da Srbiju modernizujemo, a kada mi kažu da je 'Vučić priznao da smo kolonija', ja taj jezik stvarno ne razumem. Moramo da promenimo ponašanje i rezultati će doći. Problem je što se ovde sve dočekuje sa cinizmom, moramo prestati da stalno zameramo, kritikujemo i umanjujemo značaj svega što se uradi", rekao je Vučić.

Vučić je kao primer za to naveo i "napade na Dominika Stros-Kana", sa kojim je, kako kaže razgovarao, ali tek kada su mediji objavili da je on u igri za savetničko mesto.

“Uvek je dobro da se razdrma vlada, sada se borimo sa ciljevima koje smo postavili. To je smisao našeg rada, da uradimo više i bolje”, kazao je Vučić.

O prvom susretu Ivice Dačića i Mlađana Dinkića nakon što su u prelomnom danu za rekonstrukciju razmenili oštre reči, na današnjoj sednici Vlade, Vučić je rekao da nikakvih oštrih reči bilo.

"Nisam siguran da su morali da se gledaju u oči, jer su sedeli sa iste strane stola, ali atmosfera je bila sasvim u redu. Vlada nije mesto za neke sukobe i svađe", rekao je Vučić.

Vučić je potvrdio da će Dinkić biti na potpisivanju ugovora sa Etihadom, ocenivši da je to jedan od najvažnijih ugovora koje potpisuje Srbija.

"Bili smo na večeri Dinkić i ja sa predstavnicima Etihada", naveo je Vučić i istakao da Srbija ulazi u posao sa jednom od najboljih aviokompanija na svetu.

Najavio je da će Srbija videti da će imati jednu od najboljih kompanija tog dipa, najavio je nove avione, nova zapošljavanja, ali i priznao da će biti otpuštanja administrativnog osoblja.

Prvi potpredsednik Vlade i lider SNS Aleksandar Vučić gostuje u specijalnoj emisiji na B92.

Sa Vučićem razgovaramo o najaktuelnijim temama: rekonstrukciji Vlade, odnosima sa Dačićem i SPS-om i borbi protiv korupcije, ali i konkretno o slučaju Miroslav Mišković, povratku Stanka Subotića u Srbiju, najavama da će se vratiti i Bogoljub Karić, o odnosima sa opozicijom, o tome da li je on doneo odluke poslednjih dana, a prebacio odgovornost na premijera, o tome da li priželjkuje izbore, i o tome da li su Zapadu ti izbori po volji...

Lider SNS je ranije saopštio da će naprednjaci ostati u vladi sa SPS, a bez URS-a, iako je većina na Predsedništvu bila za raspisivanje izbora.

U međuvremenu, posle odluke Milutina Mrkonjića da podnese ostavku, SPS je odlučio da kabinet premijera Dačića napusti i ministar prosvete Žarko Obradović.

Vučić je rekao je SNS prva podnosila ostavke i govorila o smenama i dodao da je bio jedini koji je to dobrovoljno uradio.

“Nisam mogao dovoljno tome da se posvetim, poslu ministra odbrane. Ja ne mogu da radim 16h dnevno i ne verujem da neko može, a prvi sam na poslu ujutru”.

On je istakao da se rekonstrukcija završava, da neće tražiti od Dačića bilo šta, pa ni da napusti jednu od funkcija, a naveo je i da se "političkih protivnika ne plaši, već onoga što nas očekuje u budućnosti".

Izvor: B92

Pogledajte još