Predsedništvo SNS danas o kadrovskim rešenjima

Kako je Tanjugu rečeno u SNS, sednica je zakazana za 10 sati i biće održana u sedištu stranke.

Partijski vrh SNS razgovaraće o učinku svojih ministara, državnih sekretara i državnih funkcionera, a iduća sedmica trebalo bi da bude ključna za dogovor o personalnim rešenjima u Vladi Srbije.

SNS će na sednici Predsedništva raspravljati o radu svih svojih ministara koji su već predali izveštaje, potvrdio je Tanjugu potpredsednik stranke Bratislav Gašić.

On je ukazao da se prvi put u modernoj političkoj istoriji dešava da jedna politička partija želi da ispita šta je uradila kroz princip "prolaznog vremena" koji podrazumeva da se na svakih šest meseci i godinu dana predaju izveštaji.

Srbija mora da ima jedan tim koji će mnogo brže da sprovede reforme u njoj, a sve zarad boljeg života građana", naveo je potpredsednik naprednjaka istakavši da u toj partiji žele da uvedu viši stepen odgovornosti, te da "fotelja ne sme više biti ničiji feud".

Gašić smatra da u Srbiji ne sme više biti nepromenljivosti i dodaje da od koalicionih partnera očekuje, takođe, visok stepen odgovornosti kada je reč o njihovim kadrovima, jer "ako mi kao najveća politička partija dajemo primer, zašto to ne bi učinili i naši partneri".

Gašić je naveo i da će konačna odluka o rekonstrukciji biti doneta na Glavnom odboru stranke, koji bi trebalo da se održi krajem sledeće nedelje.

Iako ministri za sada uglavnom poručuju da su spremni na to da njihov rad bude ocenjivan, ali i da su zadovoljni kako su u proteklom periodu radili, lider naprednjaka Aleksandar Vučić ukazao je da će rekonstrukcija biti temeljna i ozbiljna u toj meri da će postaviti standard za sve buduće vlade.

Vučić je upozorio da je teško pronaći one koji će priznati da nisu dobro radili i da je zbog toga neophodno da se postave objektivni kriterijumi za ocenu rada ministara i istovremeno istakao da očekuje napornu sednicu Predsedništva.

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da bi do 14. jula trebalo da budu utvrđeni programski ciljevi i principi na kojima će počivati rekonstruisana vlada, a do 21. jula poznata i kadrovska rešenja.

Prema ranijim izjavama ministara i drugih aktera, do sada nije bilo razgovora o promeni koalicionog sporazuma.

Izvor: Tanjug via Novosti

Pogledajte još