Predsedništvo SNS danas odlučuje o izborima, zasedaju SPS, SDPS, DSS

Foto: Emil Vaš / Beta

Vučić je juče rekao da će na Predsedništvu stranke predložiti da se proveri volja naroda na vanrednim parlamentarnim izborima, ocenivši da je atmosfera u društvu takva da se ne može mnogo toga uraditi i u kojoj su promene i reforme nemoguće.

"Došlo je vreme da polažemo račune"
, rekao je Vučić na izbornoj skupštini stranke gde je ponovo izabran za predsednika SNS.

Iz SPS-a je sinoć najavljeno da će Predsedništvo te stranke danas zasedati u Beogradu, sa početkom u 11 časova, posle čega će se novinarima obratiti lider stranke Ivica Dačić.

Dačić je juče izrazio očekivanje da vanredni parlamentarni izbori neće usporiti evropski put Srbije i dijalog između Beograda i Prištine, saopšteno je iz Vlade Srbije.

O raspisivanju vanrednih izbora danas će biti reči i na sednici Glavnog odbora SDPS-a.

Predsednik te stranke Rasim Ljajić rekao je Tanjugu da će se na toj sednici definisati izborni štab i smernice kampanje i utvrđena platforma za nastavak razgovora sa SNS.

"Načelno smo dobili koaliciju kada se radi o izborima u Beogradu i sada ćemo nastaviti razgovore vezane i za listu za republičke izbore"
, rekao je Ljajić.

U danu kada će Predsedništvo SNS doneti odluku o izborima, biće održana i sednica Glavnog odbora Demokratske stranke Srbije na kojoj će uvodno izlaganje podneti predsednik Vojislav Koštunica.

Vanredni parlamentarni izbori tema su i današnje konferencije za novinare predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića.

Blic

Pogledajte još