Sastanak lidera završen bez dogovora, danas nastavak razgovora o rekonstrukciji

Sastanak lidera vladajuće koalicije o daljim koracima u rekonstrukciji vlade počeo je juče nešto posle 17 sati, a na njemu su učestvovali premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Sinoć nisu bile predviđene ni izjave učesnika sastanka, ni saopštenja. Sastanak je bio održan iza zatvorenih vrata u kabinetu premijera i trajao je više od četiri sata.

Sastanak se, kako "Blic" saznaje, bio prilično odužio, a u prostoriju gde je održavan , oko 20 časova stiglo je i posluženje.

Prema saznanjima "Blica", očekivalo se da će Ivica Dačić saopštiti Mlađanu Dinkiću i Žarku Obradoviću da rekonstrukcija Vlade podrazumeva i njihov odlazak sa ministarskih funkcija.

Podsetimo, Ujedinjeni regioni Srbije doneli su odluku da ostanu deo Vlade Srbije i prihvatili podselu Ministarstva finansija i privrede, s tim da će lider URS Mlađan Dinkić zadržati resor finansija, a privreda pripasti Srpskoj naprednoj stranci, saopštio je URS.

Dinkić je danas rekao da je URS uradio sve što su koalicioni partneri od njih tražili, podržao je temeljnu rekonstrukciju vlade, ali je dodao "da mu je priče o tome više preko glave i da se treba okrenuti zapošljavanju Srbije".

"Personalna rešenja u podeli Ministarstva finansija i privrede predložili su moji koalicioni partneri, a ja sam to samo prihvatio"
, rekao je Dinkić u Aleksincu.

Blic

Pogledajte još