Selaković: Šarić se bezuslovno predao

Prema rečima Selakovića potraga za Šarićem trajala je devet i po meseci, a begunac je pre nešto više od mesec dana putem svog branioca stupio u kontakt sa Ministarstvom pradvde.

On je naglasio da je ovo veliki dan za Srbiju, region ali i ceo svet.

"Zadovoljan sam činjenicom da se Darko Šarić nakon četiri godine pokretanja postupka nalazi u pritvoru."

On se zahvalio pre svega operativcima BIA ali i MUP Crne Gore kao Ministarstvu pravde Crne Gore, zatim i bezbednosnim agencijama širom sveta - SAD, Sloveniji, Austriji, Italiji, Španiji i Belgiji...

Na insistiranje novinara da kažu odakle je ponuda za predaju stigla i iz koje zemlje je Darko Šarić poslao, minsitar pravde je rekao:

"Mislim da ste me vrlo doboro čuli, najvažnije i najbitnije je da je došlo do apsolutno bezuslovne predaje i bezuslovnog vođenja sudskog postupka", rekao je Nikola Selaković i nije hteo da precizira gde je predaja Darška Šarića obavljena.

"Činjenica je da smo intenzivno sarađivali i komunicirali s kolegama iz drugih zemalja i to je produkt zajedničkog rada i saradnje" istakao je specijalni tužilac Miljko Radisavljević, koji se novinarima obratio nakon Selakovića.

On je odbio da priča o načinu na koji su došli do Darka Šarića.

"Sada je u statusu begunaca još 15 osoba za šverc kokaina i još 3 osobe za pranje novca. Ne očekujte da vam sada damo podatke o metodologiji rada jer možemo ugroziti hapšenje 18 begunaca" rekao je Radisavljević.

Na pitanje šta je Šarić rekao na saslušanju, novinari su dobili šaljiv odgovor "Dobar dan".

"U toku je saslušanje, Šarić se izjašnjava o razlozima za određivanje pritvora. Ročište će biti završeno vrlo brzo i sud će odlučiti o pritvoru. Uslediće nastavak krivičnog postupka."

On je dodao da protiv Šarića ukupno postoji 13 optužnica zbog pranja novca, udruživanja radi krivičnih dela i proizvodnje droga.

"Šarić oprao u Srbiji najmanje 22 miliona evra", rekao je Radisavljević.

Konferenciji su prisustvovali i direktor policije Milorad Veljović, i direktor BIA Aleksandar Đorđević ali se nisu oglašavali.

Pogledajte još