Tadić: Stanje u stranci je veoma loše

Foto: Dragan Gojić / Beta

On je nakon maratonske sednice Glavnog odbora u Novom Sadu, na kojoj je većinom glasova usvojen izveštaj predsednika DS Dragana Đilasa o radu, rekao da je i veliki broj građana Srbije očekivao promene u toj stranci i to, kako je kazao, onih građana koji su želeli na izborima da daju svoj glas Demokratskoj stranci.

"Nisam zadovoljan rezultatom glasanja. Na sednici smo imali različite uticaje i različite autoritete u DS-u. Imali smo glasove Dragana Đilasa, Bojana Pajtića, Dragoljuba Mićunovića, Balše Božovića i Dragana Šutanovca, a sa druge strane ja sam izneo stav da ovako više ne može",
rekao je Tadić.

On je kazao da je članovima Gradskog odbora rekao da stvari u stranci moraju da se menjaju “jer su veoma loše”.

Govoreći o toku sednice, Tadić je kazao da je zadovoljan načinom na koji se diskutovalo.

"Demokratska stranka je pokazala da može da izdrži jednu ovako tešku diskusiju, posle koje bi sve druge stranke pale na kolena"
rekao je Tadić novinarima.

Prema njegovim rečima, najveći problem za Srbiju je kada Demokratska stranka ne učestvuje u vlasti jer po njemu, to znači “da vlast nije u sigurnim rukama i da država nije u sigurnim rukama”.

On je kazao da prihvata kritike da su u prošlosti činjene greške, ali ne prihvata kritike da nije rađeno ništa.

"Odbijam kritike da nismo ništa radili, uradili smo mnogo toga, uradili smo suštinske stvari, doveli smo mir u zemlju, uspostavili demokratiju i nacionalni konsenzus za evrointegracije"
, rekao je Tadić.

Na pitanje šta će raditi ubuduće, Tadić je kazao da će nastaviti da radi sa ljudima sa kojima je danas izašao na Glavni odbor.

"Neću se odreći tih ljudi. Stajao sam i stajaću iza svih koji su glasali za promene koje sam predložio. Ostaću privržen Demokratskoj stranci i tu sam da pomognem i njoj i njenim članovima u bilo koje vreme"
, zaključio je Tadić.


Blic

Pogledajte još