Vučić: Nigde se ne spominje nezavisnost Kosova

"Dobili smo formalno-pravno, bar u policijskom smislu, više nego što smo do danas imali.. Ostalo je (u sporazumu) kako smo mi želeli, ni za jotu nisu izmenili tačku devet (o opštinama), a tačku 14 su izmenili kako smo mi želeli (o učešću u međunarodnim organizacijama)", rekao je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade je rekao da su na Glavnom odboru SNS za sporazum glasali i Srbi južno od Ibra i da je odnos bio 377 glasova za i osam protiv.

Srbi će imati po prvi put regionalnog komandanta za četiri opštine severa Kosova i Metohije, rekao je Vučić gostujući u emisiji RTS "Srbija, njen put i njene dileme".

Vicepremijer je naglasio da će razgovarati sa ljudima sa Kosmeta u utorak ili sredu.

"Niti mi možemo bez njih, niti oni bez nas. Naša je obaveza da sa njima postignemo dogovor. Uveren sam da je to bila najispravnija moguća odluka", istako je Vučić.

On je rekao da je na pregovorima u Briselu odlučno zahtevao da se ne menja tačka 9 sporazuma i da je istovremeno uspeo da se izbori za potpunu promenu tačke 14.

Nećemo bežati ni od referenduma, istakao je Vučić. Ne prođe li ta ideja pala je Vlada, rekao je Vučić.

On je istakao da albanska čizma neće biti na severu Kosova.

Pričali su nam bajke kada su hapsili Miloševića i svaki put su nas lagali. Ja nisam verovao u te bajke, ali šta je alternativa?
, upitao je Vučić.

(Izvor: Kurir )

Pogledajte još