Završena sednica SNS o Dačićevom predlogu (VIDEO)

Podsetimo, rukovodstvo SNS treba da se izjasni o predlogu predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića da vlada nastavi rad bez Ujedinjenih regiona Srbije. Za 15 sati zakazana je i sednica Vlade Srbije.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić predložio je juče nakon sastanka sa lidera koalcije da vlada nastavi rad bez Ujedinjenih regiona Srbije i lidera URS Mlađana Dinkića, i poručio da, ukoliko Srpska napredna stranka ne prihvati taj predlog, predstoje izbori ili neka nova vladajuća koalicija bez socijalista.


Dačić se posle toga sastao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem a na sastanku je delom učestvovao i vicepremijer Aleksandar Vučić.

Nikolić je apelovao na vladu, posebno na Srpsku naprednu stranku, da ubrzano okončaju rekonstrukciju i nastave reforme, poručivši da za izbore uvek ima vremena.

Potpredsednik naprednjaka Nebojša Stefanović rekao je juče da su naprednjaci pokazali odgovornost time što su Vučić i Knežević podneli ostavke i smenjena su još dva ministra i dodao da koalicione partnere neće ucenjivati, ali da će doneti odluku da li je dovoljno ono što su oni odlučili.

Funkcioner naprednjaka Zoran Babić je rekao da je za tu stranku bilo prihvatljivo da nastave da rade i u ovom formatu naravno, kako je rekao, sa redefinisanjem ciljeva.

Kurir

Pogledajte još