Adžić podneo ostavku!

"Ostavku...nikada ne bih podneo samo zbog zahteva javnosti. Za svoj rad odgovaram samo onima koji su me izabrali. Ovo činim kao moralan čovek koji želi da svojom ostavkom rastereti klub i igrače od pritiska pod kojim se nalaze", navodi se u saopštenju Adžića.

Zvezda je u subotu izgubila od Partizana na svom terenu (0:2), čime je "večiti" rival stekao sedam bodova prednosti na vrhu tabele. Navijači su odmah posle poraza tražili Adžićevu ostavku, a mediji
su nagađali da će se povući.

"Ne želim da se priča o meni, želim da omogućim klubu i igračima da se na miru pripreme za predstojeće dve utakmice i nastavak prvenstva", objasnio je Adžić.

Dosadašnji sportski direktor istakao je u svom saopštenju da je na funkciju došao "u najtežem trenutku u istoriji kluba", ali i da su Zvezdi titule "otete" u poslednje dve sezone.

"Zbog teške situacije u klubu, uradio sam pet prelaznih rokova bez budžeta. Uprkos tome, dve godine su nam otimane titule - javnost zna kako. Danas ostavljam tim čija je zvanična tržišna vrednost po 'Transfemarktu' 21,5 miliona evra, a u ovom periodu smo imali nekoliko transfera od kojih je klub živeo", naveo je Adžić.

U toku današnjeg dana novinarima će se obratiti i predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić.

Beta

Pogledajte još