Azarenka: Ostvario mi se san!

Posle meča u Melburnu u kome je "isprašila" Mariju Šarapovu 6:3, 6:0, Azarenka je pala na kolena, a onda je digla ruke i sa usta joj se moglo pročitati "Šta se desilo?".

"Sigurno najbolji osećaj. Ne pitajte me ništa o igri, nemam pojma šta se dešavalo. Ovo je čista radost. Ne mogu da verujem da je gotovo", rekla je 22-godišnja teniserka odmah posle meča.

Kada je izašla među novinare bila je pribranija.

"Osećam različite emocije trenutno. Odmah posle pobede nisam mogla da shvatim šta se dešava i nisam mogla da verujem da je gotovo, jer sam prešla dalek, dalek put. Nisam imala ni dana odmora, tako da sam samo igrala. Tek me sada pogodilo saznanje da je gotovo i da sam pobedila. Uživam i dalje", rekla je Azarenka.

Ona je mnogo puta isticala koliko joj je važna porodica, ali je sada rekla da još nije uspela da se čuje ni sa kim.

(old_image)

"Dobila sam samo poruke. Pozivi ne prolaze. Mislim da je do prijema, a tu je i neka gospođa iz Kine koja mi govori nešto kad god okrenem broj, tako da definitivno nisam dobijala koga sam tražila. Ali, prvo što ću da kažem porodici je da ih mnogo volim i zahvalim im se na podršci. Jer, bez njih ne bih ni bila ovde. Ne bih slavila. Dugujem im sve", rekla je Azarenka.

Tek tada je mogla da počne da priča o meču.

"Prva dva gema bila su pomalo katastrofa , ali onda sam nekako uspela da uhvatim ritam. Opustila sam se i počela da se koncentrišem na trenutak u svakom poenu i pokušavala da uradim sve što treba da
dobijem taj poen"
, rekla je Azarenka.

Ona je odbacila novinarsku tvrdnju da nije bila nervozna, a onda i tvrdnju da nije bila "super nervozna".

"Mislite da nisam bila nervozna? Ma, bila sam i super nervozna. Nisam mogla da dočekam da izađem na teren i zaigram. Dugo je trajalo to čekanje. To je izgledalo ovako: 'važi, sad sam spremna. Sad sam spremna. Kada izlazim? Kad izlazim? Koliko je sati?", duhovito je opisala svoje stanje.

"Mislim da sam samo dobro izašla na kraj sa situacijom posle malo opuštanja u početku. Počela je zaista agresivno, što me uhvatilo malo nespremnu, jer sam i ja htela da budem agresivna, a nisam baš uspela. Drago mi je, međutim, što mogu da ostanem skromna i idem korak po korak. Samo sam nastavljala da se borim i da ulazim u ritam", rekla je Azarenka.

Osim trijumfa na Australian openu, ova teniserka je osvojila i prvo mesto WTA liste.

"Ostvario mi se san. Sanjala sam i vredno radila da osvojim grend slem, a biti prva na svetu je prilično dobar bonus", kazala je Azarenka.

U finalu muškog singla sutra se sastaju branilac titule Novak Đoković i drugi nosilac Rafael Nadal.

Beta

Pogledajte još