Đoković lako do drugog kola

BEOGRAD, 9. februara 2010. (Beta) - Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo turnira u Roterdamu na kome je postavljen za prvog nosioca, pošto mu je Ukrajinac Sergij Stahovski predao meč uvodne runde takmičenja.

Stahovski, 69. teniser sveta, meč je predao pri vođstvu Đokovića od 6:2 i 4:1 u drugom setu.

Đoković će u drugom kolu turnira igrati sa 54. teniserom sveta Markom Kjudinelijem iz Švajcarske, koji je eliminisao Francuza Mišela Lodru sa 2:1 (6:1, 6:7, 7:6).

Jedini dosadašnji meč sa Kjudinelijem na ATP turnirima 22-godišnji Đoković je igrao na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Australije gde ga je savladao sa 3:1.

Srbiju u Roterdamu u singlu predstavlja i Viktor Troicki, koji će u prvom kolu igrati sa 32. teniserom sveta Jirgenom Melcerom iz Austrije. Janko Tipsarević je već izgubio od Nemca Florijana Majera, koji je 63. na ATP rang listi tenisera.

Tipsarević i Troicki će igrati i u dublu u kome će im prvi protivnici biti branioci titule, zemljak Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor.

Nagradni fond turnira u Roterdamu iznosi 1.445.000 evra, a prošle sezone je u singlu najbolji bio Britanac Endi Marej, koji je ove godine ne učestvuje.

Pogledajte još